European Mental Health Week

Eind mei organiseren we bij EnergyPlatform de mogelijkheid om met je bedrijf mee te doen aan de European Mental Health Week. Dit is een jaarlijks terugkomend initiatief om mentaal welzijn onder de aandacht te brengen. Ook het Nederlandse kabinet heeft werkgevers, verenigingen en maatschappelijke organisaties opgeroepen om deze week aandacht te besteden aan mentale gezondheid.

Met de term mentaal welzijn kun je veel kanten op. In de huidige prestatiecultuur op het werk zien we dat onze veerkracht vaak op de proef wordt gesteld doordat er veel veranderingen plaatsvinden. Daarnaast is de balans tussen werk en privé vervaagd door moderne technologie en is focus houden in een wereld vol afleiding een grote uitdaging.

Op dit moment ervaart ruim 17% van werknemers burn-outklachten, waarbij vrouwen vaker overspannen zijn dan mannen. Vergeleken met Europa ervaren Nederlanders daarnaast meer werkgerelateerde stress. Het is dus hoog tijd om dit onder de aandacht te brengen en hier ook wat aan te doen!

Met de European Mental Health Week van EnergyPlatform inspireer jij alle medewerkers in je organisatie om bewuster te worden van mentaal welzijn. Hoe bewaak je de balans tussen werk en privé? Hoe zet jij zelf de voorwaarden voor een goede focus? Op welke manier kom jij echt tot rust en hoe verbeter jij je slaap? Antwoorden op deze vragen krijg je in deze 5-daagse ervaringsweek.

Hoe werkt het

Voor deze week hebben wij thema’s geselecteerd die te maken hebben met mentaal welzijn. Samen met je Customer Success Manager bepaal je wanneer en hoe je start met de communicatie. Hierna richten wij je eigen EnergyPlatform omgeving in, we activeren je medewerkers en richten de communicatiestroom in.

Tijdens de European Mental Health Week hebben medewerkers de mogelijkheid om deel te nemen aan verschillende interactieve live sessies. Daarnaast zijn er EnergyBoosters (live learnings), challenges en is er toegang tot een Academy vol met ijzersterke inhoud als podcasts, video’s en artikelen.

Bekijk de pagina voor meer informatie of neem direct contact met ons op via onderstaande link. We vertellen je graag meer over ons en onze programma’s.