Health & Lifestyle

Voeding, Beweging & Slaap

Terug naar de basis. Iedereen wil goed presteren, gelukkig zijn, effectief omgaan met stress, zich energiek voelen en een zinvol leven leiden. Maar om dit te bereiken, moeten we eerst terug naar de basis: onze gezondheid. Tijdens Health & Lifestyle richten we ons op de essentiële voorwaarden voor een energiek en productief leven

Gezondheid is het resultaat van de juiste balans tussen drie pijlers: slaapvoeding en beweging. Het Health & Lifestyle programma helpt een positieve relatie met je gezondheid te ontwikkelen door middel van zelfinzicht en gedragsverandering. Samen met diëtisten, slaapcoaches en fysiotherapeuten krijgen medewerkers praktische tips en tools aangereikt om gezondheid op de werkvloer te vergroten. Door deel te nemen versterk je de onderlinge band binnen de organisatie en krijgen medewerkers meer energie voor zowel werk als privéleven.

Voeding

Gezond eten begint bij bewuste keuzes, zowel thuis als op het werk.

Toch komt gedrag vaak niet overeen met intenties. De werkomgeving biedt een unieke kans om voedingsgewoonten positief te beïnvloeden, waardoor men meer energie krijgt en zich fitter voelt. In het programma werken we samen met diëtisten die de basisprincipes van gezonde voeding uitleggen en helpen deze aan te passen aan de persoonlijke behoeften. Leer hoe gezonde voeding kan worden geïntegreerd in de dagelijkse routine, ondersteund door wetenschappelijk onderbouwde methoden.

Beweging

Ondanks de vele voordelen van bewegen en sporten, neemt de hoeveelheid lichaamsbeweging af.

Nederlanders zijn kampioen zitten; we zitten gemiddeld 9 uur per dag, het langst van alle Europeanen. Dit betekent dat minder dan de helft van de Nederlanders voldoende beweegt, wat enorme gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. Voldoende beweging is noodzakelijk om deze risico’s te verminderen en het welzijn te verbeteren. Naast dat bewegen de gezondheid verbetert, verhoogt het ook de productiviteit, helpt het stress te verminderen en bevordert het creativiteit. Tijdens Health & Lifestyle bieden we begeleiding en inzichten van een fysiotherapeut om meer beweging in je dagelijkse routine te integreren.

Slaap

Slaap is de fundering van een gezond leven.

Toch heeft maar liefst één op de vier Nederlanders problemen met slapen en is meer dan 60% ontevreden met hun slaapkwaliteit. Het Health & Lifestyle programma biedt een unieke kans om dit aan te pakken met behulp van gecertificeerde slaapcoaches en professionele begeleiding. Door slaapgewoonten te verbeteren, kan de algehele gezondheid worden bevorderd, het energieniveau worden verhoogd en kan men beter omgaan met dagelijkse stress. Begin de dag met meer energie en een helder hoofd door te investeren in een goede nachtrust.

Programma van drie weken

Vraag een demo aan

Interesse in Health & Lifestyle én ben je benieuwd hoe dit programma in jouw organisatie bijdraagt betere prestaties, lager verzuim en hoger werkgeluk? We vertellen je graag meer in een korte, vrijblijvende demo. Vul het contactformulier in voor meer informatie of stuur een e-mail naar info@energyplatform.nl.