13 t/m 19 mei 2024

European Mental Health Week

Themaweek

Mentaal welzijn in een veranderende wereld

In de week van 13 tot en met 19 mei 2024 staat mentale gezondheid centraal tijdens de European Mental Health Week. In een wereld van prestatiedruk en snelle veranderingen, zien we een toename van mentale gezondheidsproblemen.

Maar liefst 3,3 miljoen Nederlanders ervaren psychische klachten, en dit aantal zal naar verwachting blijven groeien. Onze prioriteit is helder: mentaal welzijn verbeteren en daarmee ook prestaties verhogen. mei 2024. Deze editie staat de ‘mentaal gezonde samenleving’ centraal.

Dit bereiken we door de balans tussen werk en privé te vinden, veerkracht te ontwikkelen, maar ook door rust te pakken en voor jezelf de verhouding tussen inspanning en ontspanning goed in de gaten houden. Deze week biedt essentiële inzichten om samen te bouwen aan een sterke mentale basis en een ondersteunende bedrijfscultuur. Tijdens de vijfde editie van de European Mental Health Week maken we van mentaal welzijn een topprioriteit.

Download de factsheet

Kabinet roept op aandacht te besteden aan mentale gezondheid

Sinds 2023 wil het kabinet aansluiten bij de jaarlijkse European Mental Health Week in mei. Alle scholen, sport, cultuur, jeugdverenigingen, werkgevers en maatschappelijke organisaties worden opgeroepen om tijdens deze week aandacht te besteden aan mentale gezondheid. 

Bram Bakker over stress, werkdruk, burn-out en presteren op de werkvloer

EnergyPlatform

Met ons programma management systeem EnergyPlatform ontzorgen wij je volledig. Zie het systeem als het kloppende hart van het Health, Wellbeing & Performance jaarprogramma. Hiermee activeren, informeren en enthousiasmeren we alle medewerkers en organiseren wij onze impactvolle en krachtige programma’s.

Neem contact op

Zelf een European Mental Health Week organiseren voor jouw organisatie? Neem contact met ons op!