50+ Energie

Gezond, Energiek & Betekenisvol

Zonder motivatie geen doel, en zonder doel geen motivatie. Ouder worden is onvermijdelijk, maar hoe je deze jaren doorbrengt, heb je zelf in handen. Het gaat er niet alleen om dat de tijd verstrijkt, maar vooral om hoe je deze tijd besteedt. Ouder worden is zeker een uitdaging, maar het hoeft geen belemmering te zijn.

Hoe (be)leef jij deze jaren uit je leven? Welke drijfveren zet jij in om het optimale uit je leven te halen, vooral in deze fase? Welke rol heb jij op jouw werk en hoe kun jij jouw kennis en ervaring inzetten om anderen te helpen? Het is tijd om van de komende jaren de mooiste tijd van je leven te maken. Waar vroeger werd gedacht dat men na het bereiken van een bepaalde leeftijd naar het pensioen toe ging werken, is er nu een grote groep 50ers die als doel heeft om met goede energie en een doel voor ogen gezond en vitaal oud te worden. Zij zien het als een marathon, niet als een sprint naar de finishlijn van het werkende leven.

In dit programma gaan we samen met oud-psychiater en bestsellerauteur Bram Bakker en cardioloog en gezondheidswetenschapper Janneke Wittekoek aan de slag om het optimale uit het leven te halen. We leren over het belang van drijfveren, het benutten van unieke talenten, het relatienetwerk en het vinden van betekenis. En hoe jammer het ook is, de kwaliteit van ons lichaam neemt af naarmate we ouder worden. Het lichaam van een 50er vraagt iets anders dan dat van een dertiger. Aan welke knoppen kun jij zelf draaien om je lichaam zo gezond en vitaal mogelijk te houden?

Bram Bakker

Niets is belangrijker dan een doel. Voor Bram is dat doel om vóór zijn honderdste levensjaar 100 marathons te lopen. De teller staat nu op 62. Niet omdat het moet, maar omdat het kan. Bram is een voorbeeld van iemand die zich niet laat beperken door leeftijd. Verder is hij voormalig psychiater, oprichter van de Balanskliniek, en heeft hij een populaire podcast over mentaal welzijn. Ook is hij uitgever en bestsellerauteur van diverse boeken. “Laat je leeftijd nooit een excuus zijn om je doelen niet na te streven.”

dr. Janneke Wittekoek

Goede gezondheid en gezond ouder worden vergen inspanning. Voor Janneke is ouderdom echter geen belemmering voor een actieve levensstijl. Als vooraanstaand cardioloog, gezondheidswetenschapper en ondernemer met een passie voor preventieve zorg, bevindt Janneke zich in de voorhoede van de strijd voor een beter begrip van vrouwengezondheid. Ze heeft uitgebreide kennis over gezond ouder worden, zowel fysiek als mentaal. “Ontdek de oorzaak van klachten in plaats van de problemen te maskeren.” 

Programma van drie weken

Vraag een demo aan

Interesse in 50+ Energie én ben je benieuwd hoe dit programma in jouw organisatie bijdraagt aan meer werkgeluk? We vertellen je graag meer in een korte, vrijblijvende demo. Vul het contactformulier in voor meer informatie of stuur een e-mail naar info@energyplatform.nl.