9 t/m 20 september 2024

Mental Wellbeing

Tweeweeks programma

4 inspirerende weken met topsporters en specialisten

Wist je dat ons brein vandaag de dag zo’n 174 kranten aan informatie per dag tot zich neemt? En dat we ruim vijf keer meer prikkels ervaren dan in de jaren 80? Daarnaast gaan de ontwikkelingen zo snel en wordt de prestatiedruk op werk en privé (social media) steeds groter. Niet gek dus dat dit voor de nodige uitdaging zorgt.

‘Wellbeing is altijd mental’, er bestaat geen wellbeing zonder mental. Volgens oud psychiater, media persoonlijkheid, bestseller auteur en ervaringsdeskundige Bram Bakker is ons brein in alles verbonden met het lichaam en kun je mental wellbeing trainen. Tijdens de Mental Wellbeing Month nemen Bram Bakker, Olympisch topzwemmer Sebastiaan Verschuren en een expert gedragswetenschapper je mee in de wereld van mental wellbeing. Hierbij leer je, op basis van drie thema’s, hoe je optimaal kunt presteren terwijl je ook mentaal goed in de wedstrijd blijft.

De Mental Wellbeing Month 2023 werd door de deelnemers beoordeeld met een gemiddelde van 8,7.

Bram Bakker is ex-psychiater en oprichter van de Balanskliniek. Hij heeft een populaire podcast over mental wellbeing en is uitgever en bestseller auteur van verschillende boeken. Daarnaast is hij in samenwerking met EnergyPlatform organisator van de Mental Wellbeing Month.

Op maat gemaakte activatiecampagne

Dit vitaliteitsprogramma start met een op maat gemaakte activatiecampagne waarin een Olympische topsporter de ambassadeur is voor jullie eigen Mental Wellbeing Month. Ook trappen we af met een live kick off van Bram Bakker, de bekendste psychiater van Nederland. Bram neemt je in een inspirerende sessie mee in de kracht van positief denken.

Specialisten en Olympische topsporters

De weken erna bestaan uit inspirerende live sessies. Zo is er een sessie over veerkracht met drievoudig Olympisch hockeyer en zilveren medaillewinnaar Sander de Wijn. En een live sessie over de combinatie van wellbeing & performance met ex-topzwemmer en drievoudig Olympisch finalist Sebastiaan Verschuren. Ook is gedurende deze maand een inspirerende sessie van Kaylee van Hazendonk, een van onze experts in gedragsverandering. We sluiten de maand af met een live Q&A College Tour.

EnergyBoosters & Wellbeing Experiences

Naast de vele interactieve live sessies kunnen medewerkers deelnemen aan de Mental Wellbeing Experience en zijn er verschillende interessante EnergyBoosters beschikbaar. Bovendien versturen we wekelijks de Mental Wellbeing Update, waarbij je wordt geïnspireerd door onder andere podcasts, TED Talks, artikelen en boekentips.

Gedragsverandering
Veerkracht
Wellbeing & Performance
Mental Wellbeing Experience

Wat kun je verwachten van de Mental Wellbeing Month?

Speciaal voor de Mental Wellbeing Month geselecteerde thema’s, gebracht door bekende experts.

Een bewezen effectief programma voor de hele organisatie.

Nieuwste inzichten op het gebied van mental wellbeing.

Interactieve live momenten met onze experts.

Mental Wellbeing Experience, EnergyBoosters en unieke content.

Wat levert het op?

Een dosis inspiratie voor jou en je collega’s.

Bewustwording van de belangrijkste thema’s op het gebied van mentale vitaliteit.

Zelfinzicht, gedragsverandering en persoonlijke groei.

Praktische tips en handvatten om de vitaliteit op de werkvloer te vergroten.

Onderlinge verbinding met alle mensen in jouw organisatie.

Wat uiteindelijk leidt tot een groter werkgeluk en lager ziekteverzuim.

De Mental Wellbeing Month van EnergyPlatform werd ons aangeraden vanuit onze zorgverzekeraar. We zijn blij dat onze zorgverzekeraar dit heeft gedaan, want de sessies die gedurende de maand waren georganiseerd door EnergyPlatform waren informatief en motiverend, en hebben ons absoluut positief verrast! Dit initiatief was goed ontvangen door onze werknemers, wat te zien was aan het aantal participanten en de hoge beoordelingen die zij de sessies gaven.

Kraft-Heinz

Vanaf het moment van eerste contact t/m het eind van het programma zijn wij ontzettend goed geholpen. We kregen een kleine to-do list waar we zelf mee aan de slag moesten maar het overgrote deel werd verzorgd en aangeleverd. De communicatie was goed en op een leuke manier gebracht met video’s, interactieve mails en een fysiek promotie pakket. Uiteindelijk zijn wij zeer positief verrast door het deelnemersaantal en is het programma ontzettend enthousiast ontvangen en beoordeeld. Absoluut een aanrader.

RGF Staffing

Neem contact op

Zelf een Mental Wellbeing Month organiseren voor jouw organisatie? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende demo.