Wat is gezondheid

Gezondheid wordt vaak gezien als het ontbreken van ziekte. Iedereen die niet met een ziekte kampt is dan per definitie gezond. Wij geloven hier niet in. Een betere definitie is dan ook die van de WHO (World Health Organization): “Gezondheid is een toestand van volledig fysiek, geestelijk en sociaal welbevinden en niet louter van het ontbreken van ziekte”. Maar hoe realistisch is deze definitie? In de praktijk blijkt dat nog steeds 90% van de zorg gericht is op het herstellen en repareren, niet op het voorkomen van ziekte.

Gelukkig groeit de aandacht voor vitaliteit, welzijn en positieve gezondheid. Bij EnergyPlatform geloven we in het belang van energie: genoeg energie hebben om goed te presteren op het werk en ook nog energie over te houden om een leuke ouder, grootouder, partner, vriend of vriendin te zijn.

Om inzicht te krijgen in wat gezondheid betekent in 2022, gingen we in gesprek met enkele experts:

✅  Rick van den Tempel Orthomoleculair-/kPNI therapeut
✅  Marieke Gielen Maag Darm Leverarts & Integratief Arts
✅  Ramon Siljade Founder van Apollo Endurance Lab.

Deze drie inspirerende gesprekken hebben ons meer inzicht gegeven in wat gezondheid werkelijk inhoudt en welke stappen we kunnen nemen om gezond te blijven. Ook benieuwd naar de inzichten? Bekijk dan de interviews hieronder.