Succesvol in de Zorg

Vier impactvolle vitaliteitsprogramma’s voor alle medewerkers in de organisatie.

In een tijd waarin ziekteverzuim recordhoogtes bereikt en de arbeidsmarkt krapper is dan ooit, staat de zorgsector voor een uitdaging. Met minder mensen moet er meer werk verzet worden. Deze situatie leidt tot toenemende werkdruk en meer verzuim: een vicieuze cirkel waarin het steeds moeilijker wordt om de balans tussen werk en privé te bewaren en waarin het welzijn van personeel onder druk komt te staan.

De zorgsector wordt dagelijks geconfronteerd met unieke uitdagingen. In deze dynamische en veeleisende sector is het daarom essentieel dat medewerkers zich ondersteund en vitaal voelen. In het pakket Vitaliteit voor de Zorgsector combineren we vier van onze vitaliteitsprogramma’s die aansluiten bij het werk en de uitdagingen van professionals in de zorg. We vertellen je er graag meer over in een vrijblijvende demo.

VRAAG DIRECT EEN DEMO AAN

Hoofd, Hart & Hormonen

In de wereld van vandaag zien we een zorgwekkende trend: een toenemend aantal getalenteerde vrouwen valt uit. Niet door een gebrek aan bekwaamheid, maar door fysieke en mentale stressfactoren die uniek zijn voor hun lichaam. Het is een bekend feit dat het vrouwelijk lichaam, inclusief het vrouwenhart, wezenlijk verschilt van dat van mannen. In het vierde kwartaal van 2022 was 81 procent van de werkenden in zorg en welzijn vrouw.

In dit programma van 2 weken wordt de relatie gelegd en inzicht gegeven in de werking van het hoofd, hart en hormonen bij vrouwen. Het streeft naar het creëren van bewustwording en begrip op de werkvloer, zowel bij vrouwen als bij mannen. We werken aan het bevorderen van een organisatieklimaat dat niet alleen inclusief is, maar ook bijdraagt aan optimale en duurzame prestaties.

High Performance Mindset

Wat maakt het dat het ene team beter presteert dan het andere? In de dynamische wereld van vandaag is het belangrijker dan ooit om effectief samen te werken en een bijdrage te leveren aan een gezamenlijke inspanning. In dit drieweekse programma behandelen we de thema’s vertrouwen, conflict, betrokkenheid, verantwoordelijkheid en resultaat aan de hand van het Lencioni-model.

Onderling vertrouwen en psychologische veiligheid zijn de basis van effectief teamwork en essentieel voor het ontplooien van talent en het creëren van waarde. Succesvolle teams kenmerken zich door constructieve conflicten en open communicatie, waarbij leden verantwoordelijkheden en verwachtingen duidelijk hebben en zich inzetten voor gezamenlijke doelen, zelfs als dit betekent individuele doelen opzij te zetten. Het bevorderen van eigenaarschap en betrokkenheid is hierbij cruciaal om doelen te bereiken en bij te dragen aan de missie van de organisatie.

Dag & Nacht Energie

Onze samenleving draait 24/7 door. Bijna 40% van de totale bevolking van Nederland werkt nu op tijdstippen die afwijken van de klassieke negen-tot-vijf routine, waarvan meer dan 1.2 miljoen mensen zelfs ’s nachts werken. Hoewel deze nachtwerkers essentieel zijn voor het functioneren van onze samenleving, staan ze voor unieke gezondheidsuitdagingen, zowel fysiek als mentaal. Met dit speciaal ontworpen programma willen we deze mensen ondersteunen.

We helpen bij het vinden van de juiste slaappatronen en voedingsgewoonten, maar ook bij het behouden van een sterke mentale gezondheid. We combineren wetenschappelijke inzichten met praktische strategieën om te ondersteunen bij het vinden van een evenwicht dat past bij dit unieke werkschema’s. Zo dragen we bij aan een veerkrachtige samenleving, met de gezondheid en energie van medewerkers altijd op de eerste plaats – dag en nacht. 

Recharge & Perform

Wij werken graag samen met jou

Onze samenwerkingen kenmerken zich door persoonlijk contact. Zo komen we tot de beste oplossingen voor iedere organisatie. We werken graag met je samen!

Ben je geïnteresseerd in één van onze programma’s of diensten? We spreken graag af bij jullie op kantoor, maar je bent ook altijd welkom in ons kantoor in Stadion de Galgenwaard in Utrecht.

Neem contact op via info@energyplatform.nl of laat je gegevens achter op onze website, dan bellen we je zo snel mogelijk terug.