Vitaliteitscoach? EnergyPlatform!

EnergyPlatform

Wat betekent een vitaliteitscoach voor bedrijven?

Bij EnergyPlatform zijn we dagelijks bezig om samen met onze klanten toe te werken naar een vitale organisatie. Een vitaliteitscoach speelt hierin een belangrijke rol, de vitaliteitscoach zal namelijk persoonlijk aan de slag gaan met medewerkers. Ben je benieuwd wat een vitaliteitscoach voor jouw organisatie kan betekenen? Op deze pagina voorzien wij je van alle informatie.

Wil je liever direct weten wat de mogelijkheden zijn voor jouw organisatie op het gebied van vitaliteit? Neem dan contact met ons op via onze contactpagina!

Wat doet een vitaliteitscoach?

Wij krijgen vaak de vraag wat een vitaliteitscoach is, en wat doet een hij/zij dan? Het gaat om een expert op het gebied van werk gerelateerde vitaliteit. Het doel van de coach is om medewerkers te stimuleren om meer energie te creëren voor zichzelf en hun collega’s. Zo halen zij het beste uit zichzelf. De coach helpt hen om gedrag te veranderen en potentieel te benutten. Deze onafhankelijke begeleiding zorgt ervoor dat medewerkers kunnen vertrouwen op de hulp en professionaliteit van de coach, wat het gehele traject een stuk makkelijker maakt!

Voordelen van vitale medewerkers

Vitaliteitscoaching zorgt ervoor dat jouw medewerkers zich vitaler voelen. Zo simpel is het in de basis, maar welke voordelen levert dat dan op? Hier kunnen we eigenlijk een hele waslijst bij opnoemen, maar we zullen alleen de belangrijkste bespreken. In de eerste plaats krijgen zij veel meer energie en zitten ze vooral beter in hun vel. Dit betekent dat zowel uit het werk als de informele aspecten binnen de organisatie meer voldoening wordt gehaald en medewerkers met meer plezier naar hun werk toe komen. Daarnaast worden zij ook daadkrachtiger en kunnen zij veel beter omgaan met tegenslagen. Deze weerbaarheid gaat hand in hand met een beter bedrijfsresultaat en minder ziekteverzuim. Eigenlijk wint iedereen dus wanneer medewerkers vitaal zijn.

De behoefte achterhalen

Een vitaliteitsprogramma succesvol implementeren doen we aan de hand van verschillende stappen. Allereerst bekijkt een vitaliteitscoach wat de behoefte omtrent vitaliteitscoaching binnen jouw organisatie is. Dit wordt gedaan door middel van een EnergyScan. Er wordt dan onder andere gekeken naar leefstijl, zingeving, persoonlijke ontwikkeling, sociaal leven en arbeidsomstandigheden. Uiteraard kan een vitaliteitscoach ook naar andere onderdelen kijken als dit gewenst is.

Medewerkers enthousiasmeren

Aan de hand van de EnergyScan zal een vitaliteitscoach een implementatieplan opstellen. De uitkomsten hiervan zullen allereerst met directie en management worden besproken, dit is belangrijk om het vitaliteitsprogramma voor bedrijven tot een succes te maken. Uiteraard zijn de analyses enkel op groepsniveau. Vervolgens is het belangrijk om medewerkers te betrekken bij de implementatie en te enthousiasmeren voor het traject. De vitaliteitscoach zal er daarom voor zorgen dat medewerkers geïnformeerd worden aan de hand van een EnergyCampagne.

In 5 stappen naar een vitaliteitsprogramma

 1. Onderzoek

  Wij analyseren de uitdagingen en behoeften voor vitaliteit binnen de organisatie met een EnergyScan.

 2. Ontwerp

  De EnergyConsultant gaat samen met HR en een ambassadeursteam aan de slag met een programma ontwerp.

 3. Draagvlak creëren

  Samen met medewerkers zetten we een campagne op om collega's enthousiast te maken voor vitaliteit.

 4. Feestelijke lancering

  Het vitaliteitsprogramma gaat live: alle medewerkers kunnen zowel op het werk als thuis aan de slag.

 5. Programma

  De EnergyCoach en EnergyTrainers verzorgen opleidingen & workshops.

Over onze aanpak

Vitaliteitscoaches van Energyplatform

Online coaching en workshops

Wanneer de vitaliteitscoach een goede basis heeft neergezet, kan het programma starten. Medewerkers kunnen nu thuis en op het werk aan de slag met het programma. Daarnaast zal de vitaliteitscoach verschillende trainingen & workshops verzorgen omtrent vitaliteit. Dit zijn uiteraard workshops welke passen bij de organisatie en de persoonlijke behoefte van iedere medewerker. Daarnaast zal onze vitaliteitscoach de medewerkers ook online coachen vanuit onze standplaats in Utrecht.

Voldoende keuzemogelijkheid voor iedere medewerker

Een coach zal ervoor zorgen dat iedereen persoonlijke aandacht krijgt. Ieder persoon heeft namelijk een andere aanpak nodig om zich vitaler te voelen. Dit is dan ook de reden dat we een gevarieerd vitaliteitsprogramma aanbieden met de mogelijkheid tot individuele coaching. Iedere medewerker kan zelf bepalen welke onderdelen voor hem of haar interessant zijn. Daarbij bieden we bij EnergyPlatform vier verschillende modules aan: leefstijl, presteren, opladen en vitaal leiderschap. Ook kunnen collega’s samen aan de slag gaan om doelen te behalen. Dit verbetert ook nog eens de teamgeest binnen de organisatie!

Vitaliteitscoaches van Energyplatform

Waarom kiezen voor onze vitaliteitscoaches?

Bij EnergyPlatform helpen we organisaties met vitaliteit. Dat is onze core business. Onze vitaliteitscoaches helpen organisaties om medewerkers te ondersteunen bij hun vitaliteitsvraagstukken. Door middel van ons uitgebreide vitaliteitsprogramma helpen we iedere dag verschillende organisaties dit te realiseren. Op deze manier maken we jouw organisatie klaar voor de toekomst. Met ons duurzame inzetbaarheid programma, vitaliteitsbeleid en vitaliteitsmanagers kunnen we je vanuit Utrecht tot dienst zijn.

 

Wil jij jouw organisatie een boost geven en werken aan betere vitaliteitscoaching? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Aan de hand van jouw wensen kunnen we samen kijken wat de mogelijkheden zijn. Een professionele vitaliteitscoach laat graag aan je zien wat er allemaal mogelijk is!

Klaar om jouw medewerkers van een boost in vitaliteit te voorzien? Maak dan nu een afspraak met een van onze vitaliteitscoaches.

Maak een afspraak Over onze aanpak

Word je liever teruggebeld? Laat dan je gegevens achter.

Laat hier onder je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Of neem direct contact met ons op:

+31 (0)85 4017965
Herculesplein 207-B
3584 AA Utrecht