Vitaliteitsbeleid? EnergyPlatform!

Vitaliteitsbeleid

Wij ontwikkelen graag samen met onze klant een passend vitaliteitsbeleid. Duurzame inzetbaarheid, toenemende vergrijzing, verzuim, werkdruk. Het zijn allemaal thema's waar organisaties mee worstelen en die leiden tot een grotere noodzaak voor een goed vitaliteitsbeleid. Hierdoor zorg je dat je als organisatie weerbaarder bent tegen veranderingen. Mensen zijn namelijk het belangrijkste kapitaal van iedere organisatie. Een integraal en duurzaam vitaliteitsbeleid is uiteindelijk een essentiële voorwaarde voor een succesvolle organisatie.

Wil jij weten wat je van EnergyPlatform kunt verwachten en hoe we een passend en integraal vitaliteitsbeleid ontwikkelen? Lees dan snel verder of neem gerust contact op.

Wat is een vitaliteitsbeleid?

Vitaliteitsbeleid helpt mens en organisatie om duurzamer te presteren. EnergyPlatform bouwt samen met zijn klanten aan duurzame vitaliteitsconcepten die zichtbaar zijn in de hele organisatie. Parallel aan dit proces wordt er een passend vitaliteitsbeleid ontwikkeld, dat aansluit bij de betreffende bedrijfsdoelstellingen en organisatievisie. Met een unieke aanpak betrekken wij medewerkers van begin af aan bij het ontwikkelen van een vitaliteitsbeleid. Hierdoor creëren wij van begin af aan voldoende draagvlak.

Een persoonlijke en resultaatgerichte aanpak zijn bij ons belangrijke voorwaarden. Een standaard vitaliteitsprogramma is daarom niet de oplossing, ieder mens en iedere organisatie is namelijk anders. Wij kiezen er daarom voor om een vitaliteitsbeleid op maat te ontwikkelen, waarbij een passend vitaliteitsprogramma wordt ontwikkeld dat aansluit bij de organisatie.

Wat zijn de voordelen?

Voor zowel het management als de medewerkers heeft een passend vitaliteitsbeleid veel voordelen. We hebben daarom de belangrijkste voordelen op een rijtje gezet:

Management:

 • Een groei in werkvermogen van medewerkers
 • We monitoren de voortgang en brengen resultaat in kaart
 • Het vitaliteisbeleid is organisatie breed
 • Daling van verzuim (kort en lang)

Medewerkers:

 • Een fit en energiek gevoel
 • Werkdagen worden een stuk leuker
 • Je zult merken dat je productiever bent
 • Inspiratie van onze experts

Een vitaliteitsbeleid in 5 stappen

 1. Behoefte ophalen

  We bekijken welke behoefte er voor vitaliteit binnen jouw organisatie is. Dit doen we aan de hand van de eerder genoemde EnergyScan.

 2. Start met ontwerpen

  Een persoonlijke EnergyConsultant zal samen met jullie bekijken waar de verbeterpunten liggen. Aan de hand daarvan wordt er een implementatieplan opgesteld.

 3. Medewerkers betrekken

  Medewerkers worden betrokken in de planfase en hebben inspraak in het ontwerp. Dit doen we aan de hand van een aantal interactieve panel sessies.

 4. Implementatie vitaliteitsbeleid

  We implementeren een nieuw vitaliteitsbeleid. Dit houdt vervolgens in dat er een duidelijke visie wordt opgeleverd en het een passend pakket aan maatregelen wordt geïmplementeerd.

 5. Aan de slag met vitaliteit!

  De hele organisatie kan aan de slag met vitaliteit.

Kies de modules die bij jou passen

Een goed vitaliteitsbeleid hangt nauw samen met een gevarieerd en passend vitaliteitsprogramma. Hierdoor kun je als organisatie, medewerkers zelf de modules laten kiezen die bij hun passen. Bij EnergyPlatform kunnen medewerkers kiezen uit meer dan 30 verschillende modules. De modules zijn onderverdeelt in: voeding, bewegen, mentaal en lichaam. De modules die medewerkers kunnen volgen zijn slechts ter ondersteuning van het geheel. Parallel aan dit proces helpen we de organisatie namelijk om een passend vitaliteitsbeleid te ontwerpen en te implementeren.

Intensieve begeleiding

Tijdens het proces kun je als organisatie intensieve en actiegerichte begeleiding van ons verwachten. Zo zal de EnergyConsultant helpen om een integraal vitaliteitsbeleid te ontwerpen wat afgestemd is op de specifieke wensen en behoeften van de organisatie. Tevens worden er aanvullende sessies georganiseerd voor HR, management en directie om te bepalen welke doelstellingen er behaald dienen te worden. Tegelijkertijd brengen we gedurende dit proces het resultaat constant in kaart, middels de EnergyScan.

Is vitaliteitsbeleid iets voor jouw organisatie?

Wil je weten hoe wij een vitaliteitsbeleid kunnen implementeren in jouw organisatie? Of bent u benieuwd hoe een vitaliteitsmanager of vitaliteitscoach u verder gaat helpen? Neem dan contact met ons op. Wij zullen dan zo snel mogelijk met je in gesprek gaan en bekijken welke mogelijkheden passen bij jouw organisatie.

Maak een afspraak met onze vitaliteitsmanagers om te verkennen met welk vitaliteitsbeleid we jouw organisatie vooruit helpen.

Maak een afspraak Over onze aanpak

Word je liever teruggebeld? Laat dan je gegevens achter.

Laat hier onder je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Of neem direct contact met ons op:

+31 (0)85 4017965
Herculesplein 207-B
3584 AA Utrecht