Vitaliteitsbeleid

Wij ontwikkelen graag samen met onze klant een passend vitaliteitsbeleid. Duurzame inzetbaarheid, toenemende vergrijzing, verzuim, werkdruk. Het zijn allemaal thema's waar organisaties mee worstelen en die leiden tot een grotere noodzaak voor een goed vitaliteitsbeleid. Hierdoor zorg je dat je als organisatie weerbaarder bent tegen veranderingen. Mensen zijn namelijk het belangrijkste kapitaal van iedere organisatie. Een integraal en duurzaam vitaliteitsbeleid is uiteindelijk een essentiële voorwaarde voor een succesvolle organisatie. 

Wil jij weten wat je van EnergyPlatform kunt verwachten en hoe we een passend en integraal vitaliteitsbeleid ontwikkelen? Lees dan snel verder of neem gerust contact op.

Wat is vitaliteitsbeleid?

Vitaliteitsbeleid helpt mens en organisatie om duurzamer te presteren. EnergyPlatform bouwt samen met zijn klanten aan duurzame vitaliteitsconcepten klanten die zichtbaar zijn in de hele organisatie. Parallel aan dit proces wordt er een passend vitaliteitsbeleid ontwikkeld, dat aansluit bij de betreffende bedrijfsdoelstellingen en organisatievisie. Met een unieke aanpak betrekken wij medewerkers van begin af aan bij het ontwikkelen van vitaliteitsbeleid. Hierdoor creëren wij van begin af aan voldoende draagvlak. Een persoonlijke en resultaatgerichte aanpak is zijn bij ons belangrijke voorwaarden. Een standaard vitaliteitsprogramma is daarom niet de oplossing, ieder mens en iedere organisatie is namelijk anders. Wij kiezen er daarom voor om een vitaliteitsbeleid op maat te ontwikkelen, waarbij een passend vitaliteitsprogramma wordt ontwikkeld dat aansluit bij de organisatie.

Wat zijn de voordelen?

Voor zowel het management als de medewerkers heeft een passend vitaliteitsbeleid veel voordelen. We hebben daarom de belangrijkste voordelen op een rijtje gezet:

Management:

  • Een groei in werkvermogen van medewerkers
  • We monitoren de voortgang en brengen resultaat in kaart
  • Het vitaliteisbeleid is organisatie breed
  • Daling van verzuim (kort en lang)

Medewerkers:

  • Een fit en energiek gevoel
  • Werkdagen worden een stuk leuker
  • Je zult merken dat je productiever bent
  • Inspiratie van onze experts
Vitaliteitsmanagement

Onze aanpak

Draagvlak

Wij analyseren de uitdagingen en behoeften voor vitaliteit binnen de organisatie met een EnergyScan

Ontwerp

De EnergyConsultant gaat samen met HR aan de slag met een programma ontwerp. 

Campagne

Samen met medewerkers zetten we een campagne op om collega's enthousiast te maken voor vitaliteit.

Kick-off

Het vitaliteitsprogramma gaat live: alle medewerkers kunnen zowel op het werk als thuis aan de slag.

Programma

De EnergyCoach gaat opleidingen & workshops verzorgen en is het aanspreekpunt voor vitaliteit

Is vitaliteitsmanagement wat voor uw bedrijf?

Kies de modules die bij jou passen

Een goed vitaliteitsbeleid hangt nauw samen aan een gevarieerd en passend vitaliteitsprogramma. Hierdoor kun je als organisatie, medewerkers zelf de modules laten kiezen die bij hun passen. Bij EnergyPlatform kunnen medewerkers kiezen uit meer dan 30 verschillende modules. De modules zijn onderverdeelt in: voeding, bewegen, mentaal en lichaam. De modules die medewerkers kunnen volgen zijn slechts ter ondersteuning van het geheel. Parallel aan dit proces helpen we de organisatie namelijk om een passend vitaliteitsbeleid te ontwerpen en te implementeren.

Intensieve begeleiding

Tijdens het proces kun je als organisatie intensieve en actiegerichte begeleiding van ons verwachten. Zo zal de EnergyConsultant helpen om een integraal vitaliteitsbeleid te ontwerpen wat afgestemd is op de specifieke wensen en behoeften van de organisatie. Tevens worden er aanvullende sessies georganiseerd voor HR, management en directie om te bepalen welke doelstellingen er behaald dienen te worden. Tegelijkertijd brengen we gedurende dit proces het resultaat constant in kaart, middels de EnergyScan.

Hoe gaan we te werk?

Heb je interesse om het vitaliteitsbeleid voor jouw organisatie te ontwikkelen of te verbeteren? Dan doen we dit graag aan de hand van de volgende vijf stappen:

Stap 1: We bekijken welke behoefte er voor vitaliteit binnen jouw organisatie is. Dit doen we aan de hand van de eerder genoemde EnergyScan.

Stap 2: Een persoonlijke EnergyConsultant zal samen met jullie bekijken waar de verbeterpunten liggen. Aan de hand daarvan wordt er een implementatieplan opgesteld.

Stap 3: Medewerkers worden betrokken in de planfase en hebben inspraak op het ontwerp. Dit doen we aan de hand van een aantal interactieve panel sessies.

Stap 4: We implementeren een nieuw vitaliteitsbeleid. Dit houdt vervolgens in dat er een duidelijke visie wordt opgeleverd en het een passend pakket aan maatregelen wordt geïmplementeerd.

Stap 5: De hele organisatie kan aan de slag met vitaliteit.

Waarom kiezen voor EnergyPlatform?

Is vitaliteitsbeleid iets voor jouw organisatie?

Wil je weten hoe wij een vitaliteitsbeleid kunnen implementeren in jouw organisatie? Of bent u benieuwd hoe een vitaliteitsmanager of vitaliteitscoach u verder gaat helpen? Neem dan contact met ons op. Wij zullen dan zo snel mogelijk met je in gesprek gaan en bekijken welke mogelijkheden passen bij jouw organisatie.

 Ben je in geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op!

Laat hieronder je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Of neem direct contact met ons op:

+31 (0)85 4017965
Herculesplein 207-B
3584 AA Utrecht