Duurzame inzetbaarheid? EnergyPlatform!

Duurzame inzetbaarheid

Bij veel organisaties staat duurzame inzetbaarheid hoog op de agenda. Vitaliteit is hierin een essentieel onderdeel. Bij EnergyPlatform helpen we je graag om de inzetbaarheid van jouw medewerkers te vergroten, zodat medewerkers op een energieke en prettige manier een bijdrage kunnen leveren aan de organisatie. We doen dit door een vitaliteitsprogramma op te zetten waar medewerkers zich fitter en vitaler door gaan voelen. Wil je weten wat de mogelijkheden hiervan zijn? Op deze pagina geven we je alle informatie die je hiervoor nodig hebt.

Vitaliteitsmanagement

Wat is duurzame inzetbaarheid dan precies?

Wanneer organisaties praten over duurzame inzetbaarheid bedoelen zij daar vaak mee dat zij hun medewerkers gezond houden, maar ook dat medewerkers zich blijven ontwikkelen binnen hun vakgebied en het naar hun zin hebben op hun werk. Dit alles heeft als doel om ervoor te zorgen dat de medewerkers van de organisatie langer met plezier kunnen werken. Vitale medewerkers verzuimen minder vaak, zijn productiever, blijven zich meer ontwikkelen en dragen op positieve wijze bij aan de werksfeer dan hun minder vitale collega’s. Duurzame inzetbaarheid is in die zin niet alleen voor de organisatie zelf maar ook voor de medewerkers relevant.

Waarom EnergyPlatform?

Bij EnergyPlatform is ons doel om organisaties te helpen met allerlei vraagstukken rondom vitaliteit. Onze vitaliteitscoaches en vitaliteitsmanagers helpen organisaties om medewerkers te ondersteunen bij hun vitaliteitsvraagstukken. Door middel van ons uitgebreide vitaliteitsprogramma helpen we iedere dag verschillende organisaties dit te realiseren. Op deze manier maken we jouw organisatie klaar voor de toekomst.

Over onze aanpak

Een vitaliteitsprogramma op maat in 5 stappen

Analyse

Wij analyseren de uitdagingen en behoeften voor vitaliteit binnen de organisatie met een EnergyScan.

Ontwerp

De EnergyConsultant gaat samen met HR aan de slag met een programma ontwerp.

Campagne

Samen met medewerkers zetten we een campagne op om collega's enthousiast te maken voor vitaliteit.

Kickoff

Het vitaliteitsprogramma gaat live: alle medewerkers kunnen zowel op het werk als thuis aan de slag.

Programma

De EnergyCoach gaat opleidingen & workshops verzorgen en is het aanspreekpunt voor vitaliteit.

Keuzevrijheid voor medewerkers

Wanneer we aan de slag gaan met duurzame inzetbaarheid, zorgen we voor een aanbod dat past bij de vraag van medewerkers. We bieden je medewerkers de keuze uit allerlei verschillende trainingen & workshops die aansluiten bij hun uitdagingen. Daarnaast kunnen ze persoonlijke begeleiding van een vitaliteitscoach krijgen. Hierdoor maken we jouw organisatie klaar voor de toekomst en streven we naar duurzame inzetbaarheid.

Voordelen voor de organisatie

Duurzame inzetbaarheid heeft een aantal belangrijke voordelen voor de organisatie. Medewerkers zullen zich fitter en energieker gaan voelen waardoor de productiviteit zal toenemen. Verder zal EnergyPlatform de organisatie volledig ontzorgen. We doen er alles aan om dat ene doel te bereiken: werkdagen leuker maken voor medewerkers en management. Dit zal uiteindelijk resulteren in een verhoging van de algehele duurzame inzetbaarheid.

We onderzoeken de specifieke behoefte

Bij EnergyPlatform hebben we verschillende mogelijkheden om duurzame inzetbaarheid te stimuleren. We bekijken samen met jou waar de kansen liggen op het gebied van vitaliteit voor de organisatie. Dit doen we aan de hand van een EnergyScan. Hierdoor komen we erachter waar de behoeften liggen voor duurzame inzetbaarheid binnen de organisatie. Met behulp van de EnergyScan wordt aandacht besteed aan de thema's die voor medewerkers relevant zijn.

We meten met behulp van de EnergyScan op welke wijze medewerkers gestimuleerd kunnen worden om op een waardevolle en energieke manier hun werk uit te kunnen voeren. Met deze informatie kunnen we aan de slag om vitaliteit te implementeren. De vitaliteitsmanager zal hierin ondersteunen en aanspreekpunt zijn voor jouw organisatie. De vitaliteitsmanager is dan bijvoorbeeld het aanspreekpunt met betrekking tot trainingen en opleidingen, sport en Arbomanagement.

Benieuwd naar het actuele vitaliteitsniveau van jouw organisatie? Start dan de (gratis) QuickScan.

Start de QuickScan Over onze aanpak

Benieuwd wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

Laat hier onder je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Of neem direct contact met ons op:

+31 (0)85 4017965
Herculesplein 207-B
3584 AA Utrecht