Vitaliteitsprogramma? EnergyPlatform!

Vraag een demo aan

Vitaliteitsprogramma

Vitaliteit staat voor het bruisen van energie. De hoeveelheid energie die iemand heeft toont aan in hoeverre iemand vitaal is. Wat vitaliteit betekent is voor iedere medewerker verschillend, maar het zal altijd te maken hebben met fysieke en mentale fitheid, oftewel levenskracht. Er zijn inmiddels verschillende wetenschappelijke onderzoeken die aantonen dat medewerkers veel baat hebben bij vitaliteitsprogramma’s.

Vraag een demo aan

Wat is een vitaliteitsprogramma?

Een vitaliteitsprogramma is een programma opgezet door een werkgever om de levenskracht van medewerkers te verhogen. Hoe vitaal iemand is en hoe hij of zij functioneert in een organisatie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Niet alleen de medewerker heeft baat bij  vitaliteit, maar ook de werkgever profiteert van vitale medewerkers. Hoe beter een medewerker in zijn energie zit, des te beter en gemotiveerder deze kan presteren. Hierdoor draagt vitaliteit bij aan de bedrijfswaarde van de organisatie. Bij EnergyPlatform hebben we onze kennis en ervaring vertaald naar drie vitaliteitsprogramma's met doordachte aandacht voor vitaliteit. Nieuwsgierig? Verken dan onze programma's.

Naar de tarieven

Gedragsverandering

Hoe sterk een vitaliteitsprogramma is hangt af van de breedte van het beleid dat de werkgever voert. Dit kan verschillen van het aanbieden van fruit op het werk tot een compleet en uitgebreid vitaliteitprogramma waar medewerkers worden gestimuleerd om aan de slag te gaan met vitaliteit. Denk hierbij aan trainingen, apps die de gezondheid monitoren, inspiratiesessies en diverse workshops. Een breed ingevoerd vitaliteitsprogramma stimuleert gedragsverandering voor de medewerkers en draagt bij aan een vitale bedrijfscultuur.

De voordelen van een vitaliteitsprogramma

Vitaliteitsprogramma’s bieden grote kansen voor organisaties om hun medewerkers met meer plezier en energie naar hun werk te laten gaan. Hier pluk je als bedrijf ontzettend veel vrucht van. Meer werkplezier en levenskracht van medewerkers leidt tot hogere arbeidsproductiviteit, minder ziekteverzuim, betere teambuilding en groeit helemaal door tot een betere service naar de klant.

Hierdoor is een vitaliteitsprogramma de kans om het complete bedrijfsproces naar een hoger level te tillen. Een breed gedragen vitaliteitsprogramma toont echte betrokkenheid bij de ontwikkeling van medewerkers en laat zien dat de werkgever de gezondheid van medewerkers op alle mogelijke manieren ondersteunt.

Kort samengevat brengt een vitaliteitsprogramma de volgende voordelen met zich mee:

 • Meer ruimte voor inspiratie, creativiteit en innovatie;
 • Vitalere medewerkers die met meer plezier naar het werk gaan;
 • Hogere productiviteit van medewerkers en minder ziekteverzuim;
 • Betrokkenheid bij de ontwikkeling van medewerkers.

In 5 stappen naar een vitaliteitsprogramma

Een breed vitaliteitsprogramma stimuleert gedragsverandering voor een betere gezondheid voor iedereen. Maar hoe zet je dat nou op? Hieronder worden verschillende inzichten gedeeld om de start van jouw vitaliteitsprogramma een boost te geven.

 1. Maak een heldere analyse

  Een sterk vitaliteitsprogramma begint bij het in kaart brengen van de uitdagingen en behoeftes van medewerkers. Hierdoor weet je waar het vitaliteitsprogramma zich op moet focussen en waar de kansen liggen.

 2. Betrek medewerkers van begin tot einde

  Een nieuw programma of project heeft altijd de steun nodig van de medewerkers, met andere woorden: draagvlak. Om die reden is het goed om de medewerkers te betrekken in het complete proces en het vitaliteitsinitiatief samen te ontwikkelen.

 3. Draai een super activatiecampagne

  Met een inspirerende campagne breng je het vitaliteitsprogramma onder de aandacht. Door aandacht te generen breng je alvast de discussie op gang en is de start van de gezonde gedragsverandering al begonnen.

 4. Zorg voor een feestelijke kick-off

  Een goed begin is het halve werk. Een groot georganiseerd evenement kan een mooie kick-off van het vitaliteitsprogramma betekenen. Hiermee zet je het programma direct groot op de agenda binnen de organisatie.

 5. Koppel resultaat terug

  Het delen van succes en de uitdagingen van het programma creëert meer betrokkenheid bij het project. Door dit met elkaar te delen meet je continue waar het programma staat, wat mensen ervan vinden en wat de volgende stap kan zijn.

Benieuwd wat voor vitaliteitsprogramma het beste werkt voor jouw organisatie? Maak dan een afspraak.

Naar onze jaarprogramma's Over onze aanpak

Word je liever teruggebeld? Laat dan je gegevens achter.

Laat hier onder je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Of neem direct contact met ons op:

+31 (0)85 4017965
Herculesplein 207-B
3584 AA Utrecht