Vitaliteitsmanagement? EnergyPlatform!

Vitaliteitsmanagement

Bij EnergyPlatform zetten we ons in om vitaliteitsmanagement succesvol te implementeren in jouw organisatie. Dit doen we uiteraard gezamenlijk met onze klanten. Wij stellen namelijk een passend vitaliteitsbeleid en vitaliteitsprogramma samen. Dit zal uiteindelijk resulteren in medewerkers die productiever zijn, en tegelijkertijd een organisatie die beter rendeert. Kenmerkend in onze aanpak is dat we management en medewerkers van begin af aan betrekken in het proces.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van EnergyPlatform? Op deze pagina geven we je meer informatie, maar neem ook gerust contact op.

 

Wat is vitaliteitsmanagement?

Bij vitaliteitsmanagement houden organisaties zich bezig met vraagstukken die te maken hebben met vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. Oftewel het versterken van mens en organisatie.

Vaak is de vitaliteitsmanager degene die hier verantwoordelijk voor is binnen de organisatie. Waar in het verleden de focus van HR-beleid en gezondheidsmanagement vooral op het kleine percentage verzuimende medewerkers lag, gaat het nu dus voornamelijk om alle medewerkers van de organisatie. Ervoor zorgen dat uitval voorkomen wordt is een belangrijk onderdeel, maar de vitaliteitsmanager kijkt veel verder dan dat.

Op een proactieve manier zorgt de vitaliteitsmanager ervoor dat er daadwerkelijk een gedragsverandering bij medewerkers tot stand komt, waardoor zij gezonder, energieker en meer bevlogen worden. Dat gebeurt niet na het volgen van enkel een workshop, maar door continu te sturen op zaken als inspiratie, motivatie en activatie.

Wij hebben verschillende experts in huis die jouw organisatie graag begeleiden met vitaliteitsmanagement. Door vitaliteitsmanagement op de juiste manier in te zetten, zal een organisatie meer rendement uit medewerkers halen en weerbaarder zijn tegen toekomstige veranderingen. Oftewel medewerkers zullen duurzaam inzetbaar zijn.

In 5 stappen naar een vitaliteitsprogramma

 1. Onderzoek

  Wij analyseren de uitdagingen en behoeften voor vitaliteit binnen de organisatie met een EnergyScan.

 2. Ontwerp

  De EnergyConsultant gaat samen met HR en een ambassadeursteam aan de slag met een programma ontwerp.

 3. Draagvlak creëren

  Samen met medewerkers zetten we een campagne op om collega's enthousiast te maken voor vitaliteit.

 4. Feestelijke lancering

  Het vitaliteitsprogramma gaat live: alle medewerkers kunnen zowel op het werk als thuis aan de slag.

 5. Programma

  De EnergyCoach en EnergyTrainers verzorgen opleidingen & workshops.

Over onze aanpak

Een divers vitaliteitsaanbod

Iedere persoon is anders, daarom verschilt ook de behoefte per persoon. Om die reden bieden we iedere medewerker een gevarieerd aanbod van workshops, interventies, online training, health checks en natuurlijk ook leuke activiteiten aan. Zo kan een ieder zelf bepalen waaraan hij of zij wil deelnemen. EnergyPlatform levert verschillende modules die altijd onderverdeelt worden in de onderstaande drie categorieën:

 

 • De basis van energie: voeding, bewegen, slaap
 • Optimaal presteren: energie-management, focus, samenwerking, productiviteit
 • Herstellen en opladen: veerkracht, ontspanning, work-life balance

We begeleiden de organisatie intensief

Uiteraard zijn de verschillende modules slechts een middel om gedragsverandering te bewerkstelligen. Om vitaliteitsmanagement succesvol te implementeren is een intensieve begeleiding noodzakelijk. Om die reden zijn onze EnergyConsultants en vitaliteitscoaches nauw betrokken bij het programma ontwerp en het implementatietraject. Hierin wordt er samen met de klant een breed aanbod samengesteld, waarin ook bestaande initiatieven en interventies worden meegenomen. Daarin wordt ook de samenwerking gezocht met de betreffende zorgverzekeraar om een compleet aanbod en een duurzaam vitaliteitsprogramma op te bouwen.

Vitaliteitscoaches van Energyplatform

Waarom kiezen voor EnergyPlatform?

EnergyPlatform kiest er zelf ook voor om vitaliteit in te zetten. Naast een onbeperkt aantal vakantiedagen en iedere maandag een EnergySessie, zijn onze medewerkers mega productief. Dit willen we ook realiseren in jouw organisatie. Dit betekent niet dat medewerkers in jouw organisatie ook onbeperkt vrije dagen kunnen gaan opnemen, maar dat jullie samen met een vitaliteitsmanager een succesvol programma opzetten wat de inzetbaarheid van jullie medewerkers verduurzaamd.

Implementeren, monitoren en optimaliseren

Uitrol van het programma

Door vitaliteitsmanagement te implementeren inspireer je medewerkers om duurzamer te gaan presteren. Daarnaast stel je de organisatie in staat om op een effectieve wijze aandacht te besteden aan preventie en verzuim. Onze experts inspireren en faciliteren jouw organisatie volledig. Bij EnergyPlatform zorgen we ervoor dat er een passend en organisatie breed vitaliteitsprogramma wordt uitgerold. Tevens monitoren we gedurende het proces alles en brengen we resultaat helder in kaart. Hiervoor zetten we een vitaliteitscoach in.

Monitoring en inzichten verzamelen

Deze vitaliteitscoach zal binnen jouw organisatie het vitaliteitsprogramma implementeren en monitoren. Allereerst voert hij een EnergyScan uit. Daarbij wordt goed gekeken naar de huidige situatie. Hoe staan de medewerkers ervoor op het gebied van bijvoorbeeld zingeving, persoonlijke ontwikkeling, levensstijl of arbeidsomstandigheden? Wanneer hier een duidelijk beeld van ontstaat, wordt er een passend vitaliteitsprogramma ontwikkeld waar de coach samen met de medewerkers mee aan de slag gaat.

Optimaliseren

Vanuit daar worden de resultaten weer gebruikt om het programma te verbeteren en zodoende volledig op maat te maken voor de organisatie. Zo kan er gemakkelijk en duidelijk verantwoording worden afgelegd over de behaalde resultaten en gestuurd worden op continue verbetering. Ook gaan we aan de slag met de leiders van de organisatie om te zorgen dat vitaliteit in het DNA van de organisatie komt. We zorgen voor aandacht in alle groepen binnen de organisatie.

Nieuwsgierig wat vitaliteitsmanagement met een organisatie kan doen?

Een vitaliteitsmanager maakt voor iedere organisatie een vitaliteitsprogramma en vitaliteitsbeleid op maat. Ben je nieuwsgierig hoe dit bij andere bedrijven heeft uitgepakt? Bekijk dan eens deze pagina. Hier vind je allerlei praktijkverhalen en feiten en cijfers over eerdere klanten. Op deze manier krijg je alvast een idee over wat vitaliteit met jouw organisatie kan doen.

Vitaliteitscoaches van Energyplatform

Klaar om de volgende stap te verkennen? Maak een afspraak en laat je inspireren.

Maak een afspraak Over onze aanpak

Word je liever teruggebeld? Laat dan je gegevens achter.

Laat hier onder je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Of neem direct contact met ons op:

+31 (0)85 4017965
Herculesplein 207-B
3584 AA Utrecht