Vitaliteitsmanagement

Vitaliteitsmanagement

Bij EnergyPlatform zetten we ons in om vitaliteitsmanagement succesvol implementeren in jouw organisatie. Dit doen we uiteraard gezamenlijk met onze klanten. Wij stellen namelijk een passend vitaliteitsbeleid en vitaliteitsprogramma samen. Dit zal uiteindelijk resulteren in medewerkers die productiever zijn en tegelijkertijd een organisatie die beter rendeert. Kenmerkend in onze aanpak is dat we management en medewerkers van begin af aan betrekken in het proces. 

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van EnergyPlatform? Op deze pagina geven we je meer informatie of neem gerust contact op.

Wat is vitaliteitsmanagement?

Bij vitaliteitsmanagement houden organisaties zich bezig met vraagstukken die te maken hebben met vitaliteit en duurzame inzetbaarheid. Oftewel het versterken van mens en organisatie.

Vaak is de vitaliteitsmanager degene die hier verantwoordelijk voor is binnen de organisatie. Waar in het verleden de focus van HR-beleid en gezondheidsmanagement vooral op het kleine percentage verzuimende medewerkers lag, gaat het nu dus voornamelijk om alle medewerkers van de organisatie.

Vitaliteitsmanagement
Waarom kiezen voor EnergyPlatform?

Ervoor zorgen dat uitval voorkomen wordt is een belangrijk onderdeel, maar de vitaliteitsmanager kijkt veel verder dan dat. Op een proactieve manier zorgt de vitaliteitsmanager ervoor dat er daadwerkelijk een gedragsverandering bij medewerkers tot stand komt, waardoor zij gezonder, energieker en meer bevlogen worden. Dat gebeurt niet na het volgen van enkel een workshop, maar door continu te sturen op zaken als inspiratie, motivatie en activatie.

Wij hebben verschillende experts in huis die jouw organisatie graag begeleiden met vitaliteitsmanagement. Door vitaliteitsmanagement op de juiste manier in te zetten, zal een organisatie meer rendement uit medewerkers halen en weerbaarder zijn tegen toekomstige veranderingen. Oftewel medewerkers zullen duurzaam inzetbaar zijn.

Onze aanpak

Draagvlak

Wij analyseren de uitdagingen en behoeften voor vitaliteit binnen de organisatie met een EnergyScan.

Ontwerp

De EnergyConsultant gaat samen met HR aan de slag met een programma ontwerp. 

Campagne

Samen met medewerkers zetten we een campagne op om collega's enthousiast te maken voor vitaliteit.

Kick-off

Het vitaliteitsprogramma gaat live: alle medewerkers kunnen zowel op het werk als thuis aan de slag.

Programma

De EnergyCoach gaat opleidingen & workshops verzorgen en is het aanspreekpunt voor vitaliteit.

Is vitaliteitsmanagement wat voor uw bedrijf?

Persoonlijk

Iedere persoon is anders en heeft een andere aanpak nodig. Daarom bieden we voor iedere medewerker een gevarieerd aanbod van workshops, interventies, online training, health checks en natuurlijk ook leuke activiteiten aan. Zo kan een ieder zelf bepalen waaraan hij of zij wil deelnemen. EnergyPlatform levert verschillende modules die altijd onderverdeelt worden in de onderstaande vier categorieën:

  • Lichaam
  • Voeding
  • Bewegen
  • Mentaal

We begeleiden de organisatie intensief

Uiteraard zijn de verschillende modules slechts een middel om gedragsverandering te bewerkstelligen. Om vitaliteitsmanagement succesvol te implementeren is een intensieve begeleiding noodzakelijk. Om die reden zijn onze EnergyConsultants nauw betrokken bij het programma ontwerp en het implementatietraject. Hierin wordt er samen met de klant een breed aanbod samengesteld, waarin ook bestaande initiatieven en interventies worden meegenomen. Daarin wordt ook de samenwerking gezocht met de betreffende zorgverzekeraar om een compleet aanbod en een duurzaam vitaliteitsprogramma op te bouwen.

Waarom kiezen voor EnergyPlatform?

Met een uitgebreide EnergyScan bepalen we data gedreven waar jouw organisatie behoefte aan heeft. Hierdoor wordt er een op maat gemaakt vitaliteitsprogramma aangeboden wat perfect aansluit op de specifieke wensen en behoeften van medewerker en organisatie. Tevens wordt directie en management begeleid bij de implementatie van vitaliteitsmanagement. Het uiteindelijke doel is om een duurzaam vitaliteitsprogramma te implementeren in jouw organisatie. Dit doen wij met ontzettend veel passie en niet te vergeten, altijd met een lach.

Waarom kiezen voor EnergyPlatform?
Vitaliteitsmanagement

Wat zijn de voordelen?

Door vitaliteitsmanagement te implementeren inspireer je medewerkers om duurzamer te gaan presteren. Daarnaast stel je de organisatie in staat om op een effectieve wijze aandacht te besteden aan preventie en verzuim. Onze experts inspireren en faciliteren jouw organisatie volledig. Bij EnergyPlatform zorgen we ervoor dat er een passend en organisatie breed vitaliteitsprogramma wordt uitgerold. Tevens monitoren we gedurende het proces alles en brengen we resultaat helder in kaart. Hiervoor zetten we een vitaliteitscoach in.

Implementatie en monitoring

Deze vitaliteitscoach zal binnen jouw organisatie het vitaliteitsprogramma implementeren en monitoren. Allereerst voert hij een EnergyScan uit. Daarbij wordt goed gekeken naar de huidige situatie. Hoe staan de medewerkers ervoor op het gebied van bijvoorbeeld zingeving, persoonlijke ontwikkeling, levensstijl of arbeidsomstandigheden? Wanneer hier een duidelijk beeld van ontstaat, wordt er een passend vitaliteitsprogramma ontwikkeld waar de coach samen met de medewerkers mee aan de slag gaat.

Vanuit daar worden de resultaten weer gebruikt om het programma te verbeteren en zodoende volledig op maat te maken voor de organisatie. Zo kan er gemakkelijk en duidelijk verantwoording worden afgelegd over de behaalde resultaten en gestuurd worden op continue verbetering.

Vitaliteitsmanagement

Is vitaliteitsmanagement iets voor jouw organisatie?

Wil je weten hoe wij vitaliteitsmanagement kunnen implementeren in jouw organisatie? Neem dan contact met ons op. Wij zullen dan zo snel mogelijk met je bekijken welke mogelijkheden passen bij jouw organisatie. Ben je klaar voor jouw vitaal leiderschap?

 Ben je in geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op!

Laat hieronder je gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Of neem direct contact met ons op:

+31 (0)85 4017965
Herculesplein 207-B
3584 AA Utrecht