Hart, Hoofd & Hormonen

Tweeweeks programma met dr. Janneke Wittekoek

In de wereld van vandaag zien we een zorgwekkende trend: een toenemend aantal getalenteerde vrouwen valt uit. Niet door een gebrek aan bekwaamheid, maar door fysieke en mentale stressfactoren die uniek zijn voor hun lichaam. Het is een bekend feit dat het vrouwelijk lichaam, inclusief het vrouwenhart, wezenlijk verschilt van dat van mannen. Desondanks is de gezondheidszorg nog steeds grotendeels toegespitst op het mannenlichaam, waardoor de specifieke behoeften van vrouwen vaak over het hoofd worden gezien.

In dit programma wordt de relatie gelegd en inzicht gegeven in de werking van het hart, hoofd en hormonen bij vrouwen. Het streeft naar het creëren van bewustwording en begrip op de werkvloer, zowel bij vrouwen als bij mannen. Door middel van dit programma werken we aan het bevorderen van een organisatieklimaat dat niet alleen inclusief is, maar ook bijdraagt aan optimale en duurzame prestaties.

VRAAG DIRECT EEN DEMO AAN

Download de factsheet

De Hart, Hoofd & Hormonen SPecial

Hart, Hoofd & Hormonen is een prachtig programma ontworpen om de unieke gezondheidsuitdagingen van vrouwen aan te pakken. Janneke Wittekoek, de expert achter het programma, staat in de frontlinie van de strijd voor een beter begrip van vrouwengezondheid. Als cardioloog, gezondheidswetenschapper en ondernemer met een passie voor preventieve zorg, vormen haar inzichten de kern van het programma Hart, Hoofd & Hormonen.

  • De wisselwerking tussen Hart, Hoofd & Hormonen.
  • Het effect van de menstruatiecyclus en de overgang op gezondheid, lichaam en werk.
  • Strategieën voor stressmanagement en het voorkomen van hartziekten.
  • Hoe risicofactoren te identificeren en leefstijl te optimaliseren voor duurzame prestaties.

Waarom dit programma?

Vrouwen vallen 50% vaker uit dan mannen op de werkvloer. 90% van de mensen met een stressinfarct zijn vrouwen.

1 op de 5 vrouwen vreest voor baan bij het bespreekbaar maken van aan menopauze gerelateerde klachten.

Vrouwen met regelmatige overgangsklachten hebben 6,5 keer meer kans om niet te voldoen aan de fysieke eisen van het werk.

Bij uitval zegt 94% van vrouwen niet dat het om aan menopauze gerelateerde klachten gaat.

Meer dan een kwart is bang om carrièrekansen te schaden indien men uitkomt voor haar vrouwelijke klachten.

25% van Nederlanders heeft een te hoog cholesterol. Dit is de nummer 1 risicofactor als het gaat om hart- en vaat ziekten.

Bron: CBS – More women than men with psychological complaints, TNO Rapport Overgangsklachten

Vraag een demo aan

Interesse in de Hart, Hoofd & Hormonen special én ben je benieuwd hoe jouw organisatie bij kan dragen aan een betere toekomst voor vrouwen in de professionele wereld in 2024? We vertellen je graag meer in een korte, vrijblijvende demo. Vul het contactformulier in voor meer informatie of stuur een e-mail naar info@energyplatform.nl.

Scroll naar boven