Work-life

NIEUWS

Algemeen

Work-life balance

Work-life balance… Naast burn-out misschien wel een van de meest gehoorde wellbeing termen van de afgelopen jaren in het bedrijfsleven. Maar is het eigenlijk nog wel van deze tijd? Als ik aan work-life balance denk, dan schieten mij gelijk dingen te binnen zoals: hoe zorg ik dat ik mijn werk zo goed mogelijk kan scheiden van mijn privéleven?

Hallo we leven in 2019, met technologie! Smartphones, laptops van de zaak, een IPad... Altijd en overal bereikbaar. Iets waar je heel zenuwachtig van kan worden als je het hebt over work-life balance. Om iets te doen tegen de technologische revolutie gaan we regels opleggen vanuit het bedrijf. Niet meer mogen mailen na een bepaalde tijd, mails komen niet meer door de server heen na 19.00 uur, telefoon van de zaak moet thuisblijven op vakantie en ga zo maar door. Wat een onzin!

Werk en privé zijn niet meer te scheiden

Lieve mensen, de wereld verandert! Of we nou willen of niet, we staan niet stil en de technologie zal alleen maar meer en meer worden. Mijn advies: omarm het en leer medewerkers er mee omgaan! Werk en privé zijn niet meer te scheiden anno 2019. We hebben inderdaad een laptop, een smartphone en een iPad, we zijn ook altijd online en kunnen in het principe 24/7 werken. Fantastisch toch?

Stop met het opleggen van regels

Naast dat het ongelofelijk irritant is om iedereen dezelfde regels op te leggen, is het ook nog eens zeer onverstandig voor de business. Ieder mens is anders en als we puur en alleen al kijken naar bijvoorbeeld productiviteit op bepaalde tijdstippen op een dag… Uit recent onderzoek is wederom gebleken dat er écht ochtend- en avondmensen zijn, en niet alleen dat. Er is ook een grote groep die er tussenin zit. Bij 80% van de mensen botst het huidige werkschema juist met hun interne klok. Zij zouden vele malen productiever zijn wanneer zij op andere tijdstippen zouden werken.

Stimuleer persoonlijk leiderschap

We leven in een wereld waarin de mogelijkheden eindeloos zijn. Een leven waarin we iedere week 168 uur tot onze beschikking hebben. In deze 168 uur moeten we slapen, eten, werken, kinderen opvoeden, sporten, sociale activiteiten ondernemen en vooral genoeg uren genieten van het leven. Laten we mensen leren om te gaan met deze wereld door middel van persoonlijk leiderschap voor de medewerker en vitaal leiderschap voor leidinggevende. Op deze manier creëren we een wereld die voor iedereen de kwaliteit van leven verhoogd, business wise tot nog betere resultaten kan leiden en vooral een wereld waarin mensen het heerlijk vinden om te mogen en kúnnen werken.

Work-life = HET LEVEN!

Mensen inspireren om meer te genieten van het leven. Voldoende energie hebben om een goede collega te zijn maar ook voldoende energie hebben om een leuke papa, mama of partner te zijn. Iets dat anno 2021 vaak onder druk staat. Mensen en bedrijven hiermee verder helpen is wat mij energie geeft!
Tijs Koedam