Algemeen

Werk combineren met topsport

Naast mijn werkzaamheden als EnergyConsultant Data bij EnergyPlatform ben ik speler van het Nederlandse heren curling team. Samen met mijn team probeer ik mij te plaatsen voor de Olympische winterspelen van 2018 in Pyeongchang. In de voorbereiding op het Olympisch kwalificatietoernooi dat in december in Tsjechië plaats vindt, is het belangrijk om zo sterk mogelijke competitie op te zoeken. Daarom ben ik op dit moment samen met mijn team onderweg naar een toptoernooi in Canada. Dankzij de flexibiliteit van EnergyPlatform is het mogelijk voor mij om topsport met mijn werk te combineren.

Carlo curling

EnergyPlatform geeft namelijk een goed voorbeeld van goed werkgeverschap. Als organisatie die zich bezighoudt met Employee Wellbeing geloven we in het “practice what you preach” principe. Zo heb je bij EnergyPlatform een oneindig aantal vrije dagen, ben je vrij op je verjaardag en reizen we niet in de spits.

Plaats- en tijdonafhankelijk werken

Ook plaats- en tijdonafhankelijk werken is een van de vrijheden die ik heb bij EnergyPlatform. Hierdoor heb je als werknemer de vrijheid om je werk op jouw manier in te vullen. Zo kan ik extra vrije dagen gebruiken om toernooien te spelen, maar doe ik bijvoorbeeld wel wat analysewerk in de avonduren en schrijf ik op dit moment een blog in het vliegtuig naar Canada. Het gaat er niet om hoe lang je werkt of waar, maar om wat je oplevert.

Communicatie

Als je niet op kantoor werkt, is het belangrijk om goed te communiceren. Je collega’s moeten weten wat je aan het doen bent en jij moet op de hoogte zijn van de ontwikkelingen op kantoor.  Dat betekent dat je juist meer moet bellen of mailen. Veel mensen vinden dit moeilijk aan thuis werken, maar het is dus wel heel belangrijk. Goed kunnen communiceren levert je extra vrijheid op.

Win-win

Omdat ik van EnergyPlatform deze vrijheid krijg om mijn sport op hoog niveau te blijven beoefenen, ben ik ook extra gemotiveerd om goed werk af te leveren. Dankzij EnergyPlatform kan ik bezig zijn met mijn passies op zowel sport als maatschappelijk gebied.  Door het vertrouwen en de commitment dat EnergyPlatform in mij heeft, ben ik ook bereid om wat extra’s te doen. Dit komt zowel mij als medewerker, maar ook het bedrijf als geheel ten goede.

Het analyseren van data is voor mij iedere keer weer een uitdaging! Daarnaast ben ik actief in het Nederlands Curling team en wil ik naar de Olympische Spelen.
Carlo Glasbergen MSc