Vitaliteit

Wat is vitaliteit?

Bij EnergyPlatform zijn we gespecialiseerd in vitaliteit. Maar wat is vitaliteit? Vitaliteit staat voor ‘kracht om te leven’. Dit is afgeleid van het Latijnse woord vita wat leven betekent. Vitaliteit zorgt dus voor de kracht en energie om te leven. Daarbij betekent dit dat een mens zich zowel lichamelijk als mentaal gezond voelt. Bij EnergyPlatform zijn we hier dagelijks mee bezig. Wil je weten wat we op het gebied van vitaliteit kunnen betekenen voor jouw organisatie? Op deze pagina lees je er alles over.

De vitale medewerker

In de bovenstaande alinea hebben we beschreven wat vitaliteit is. Maar wat is dan een vitale medewerker? Bij EnergyPlatform omschrijven we dit als: ‘Een vitale medewerker is een medewerker die zich fit voelt, zichzelf wil ontwikkelen, die zijn werk goed en plezierig kan uitvoeren, zich nuttig voelt en gesteund wordt door zijn omgeving.’

Vitaliteit

Plezier staat voorop!

Bij EnergyPlatform doen we er samen met onze klanten alles aan om succesvolle vitaliteitsprogramma’s te implementeren. Plezier en keuzevrijheid staan hierin voorop. Aandacht voor een gezonde leefstijl, voldoende ontspanning en persoonlijk leiderschap zijn elementen die in ons vitaliteitsprogramma aan bod komen.  Staat vitaliteit bij jouw organisatie al op de agenda?

Het begint met een EnergyScan

Bij EnergyPlatform helpen we je graag met de ontwikkeling van een vitaliteitsprogramma. We starten allereerst met een analyse middels een EnergyScan. Door een EnergyScan in te zetten, kunnen we ontdekken waar de behoeften liggen op het gebied van vitaliteit. Deze scan is een goed startpunt om een vitaliteitsprogramma te kunnen ontwerpen.

Een ontwerp dat past bij je bedrijf

Wil je ook daadwerkelijk iets gaan doen met vitaliteit? Dan kunnen we een ontwerp maken voor een succesvol vitaliteitsprogramma. Eén van onze vitaliteitsmanagers bekijkt samen met HR waar de kansen liggen en welk vitaliteitsprogramma het beste aansluit op de wensen van de organisatie. Wanneer iedereen zich kan vinden in het ontwerp, kan de campagne van start gaan!

Kick-off!

We beginnen de campagne met een kick-off. Hier maken we alle medewerkers enthousiast voor het vitaliteitsprogramma. Daarna kunnen alle medewerkers direct aan de slag. Dit kan zowel thuis als op het werk. Uiteraard wordt dit het gehele vitaliteitsprogramma begeleidt door één van onze vitaliteitsmanagers. Daarnaast worden er diverse interventies en trainingen & workshops aangeboden. Tevens kunnen medewerkers gebruiken van een interactief wellbeing platform via MyEnergyPlatform. 

Ga ook aan de slag met vitaliteit!

Wil jouw organisatie aan de slag met vitaliteit? EnergyPlatform helpt je hier graag bij. Je kunt vrijblijvend contact met ons opnemen. We leggen je dan graag uit wat alle mogelijkheden zijn op het gebied van vitaliteit voor jouw organisatie.  Je kunt contact met ons opnemen via het contactformulier, telefonisch en per e-mail!

Als mede oprichter en EnergyConsultant help ik je graag om vitaliteit een duurzaam karakter te geven binnen jouw organisatie.
Frans van Leeuwen, MSc