Vitaliteit

De vier belangrijkste voorwaarden voor vitaliteit op de werkvloer

Nu vitaliteit een belangrijk begrip begint te worden voor veel organisaties willen wij graag met je delen wat nou de belangrijkste voorwaarden zijn om vitaliteit succesvol te implementeren. EnergyPlatform verzamelt voorafgaand aan de start van ieder vitaliteitsprogramma belangrijke data om het programma af te stemmen op de behoeften van medewerkers. Uit een analyse van onze data blijkt dat dit de vier belangrijkste voorwaarden zijn voor vitaliteit volgens medewerkers:

Vitaliteitsmanagement

1. Geef medewerkers keuzevrijheid

Keuzevrijheid in het aanbod staat met stip op 1. Medewerkers willen graag kunnen kiezen uit een breed aanbod, zodat ze zelf hun keuze kunnen maken wat bij hun past. Voor de één is dat stoppen met roken en voor de ander een workshop over gezonde voeding.

2. Zorg dat overal een grote fun factor in zit

Medewerkers willen graag dat de activiteiten die worden aangeboden leuk zijn. Iets wat leuk is, wil je namelijk sneller herhalen. Dus zorg ervoor dat alles wat je aanbiedt aantrekkelijk is voor de medewerker door er altijd een fun element in te verwerken.

3. Bied ook activiteiten tijdens werktijd aan

Het tijdstip waarop je met vitaliteit aan de slag gaat is ook een hele belangrijke voorwaarde voor succes. De grootste groep medewerkers geeft aan dat ze graag in hun werktijd aan de slag willen gaan met vitaliteit. Een gouden tip: je kunt het ook opsplitsen door de activiteit aan het einde van de dag aan te bieden of tijdens de lunch.

4. Steun vanuit management en directie

Initiatieven die door management en directie worden gesteund zijn het meest succesvol, dat geldt uiteraard ook bij vitaliteit. Steun kun je al geven door af en toe een sessie bij te wonen of schrijf een leuk artikel of maak een video van alles wat jij als manager of directielid doet om vitaal te blijven.

Dus wil je aan de slag met vitaliteit in jouw organisatie? Zorg dat de bovenstaande voorwaarden altijd gedekt zijn. Hiermee verhoog je de kans op succes en ga je echt resultaat bereiken met vitaliteit.

Wil je graag meer weten over de wijze waarop je een vitaliteitsprogramma succesvol kunt implementeren? Neem dan contact met ons op!

Als mede oprichter en EnergyConsultant help ik je graag om vitaliteit een duurzaam karakter te geven binnen jouw organisatie.
Frans van Leeuwen, MSc