NIEUWS

Bewegen

Lunchwandelen: multitasken op vitaal niveau!

Lunchwandelen

Beweeg jij genoeg gedurende de dag? Of heb je moeite de Nederlandse Norm Gezond Bewegen te halen? Volgens de Nederlandse Norm Gezond Bewegen moeten we minimaal 5 dagen per week 30 minuten bewegen. Deze norm is echter voor veel mensen een uitdaging om te halen. Vooral met de drukke levens van tegenwoordig. Maar door te lunchwandelen kun je deze norm makkelijk halen!

Door tijdens de lunch even te gaan wandelen, zit je zo op 30 minuten beweging per dag. Medewerkers doen al regelmatig aan lunchwandelen. Uit onderzoek blijkt dat 20 tot 30% van de medewerkers in Nederland aan lunchwandelen doet. Hoor jij hierbij? Jij weet dan vast waar we het over hebben als we de voordelen van lunchwandelen bespreken, want naast je beweegnorm halen zijn er nog meer voordelen!

Enkele voordelen van lunchwandelen

  • Een goede werksfeer. Ten eerste kun je aan je sociale contacten werken. Ga gezellig met je collega’s even wandelen. Praat even bij of maak samen plannen om iets leuks te doen. Goed contact zorgt voor een fijne werksfeer. Verder zorgen goede sociale contacten ook voor een goede stemming. En een goede stemming slaan we natuurlijk nooit af!
  • Ontspanning. Ten tweede kun je ook genieten van een heerlijk momentje voor jezelf. Ga in je eentje wandelen tijdens de lunch en geniet van je omgeving. Meteen een mooi moment van rust gedurende een drukke werkdag. Iedereen heeft op de een of andere manier rust nodig voor zijn mentale welzijn, en wandelen kan jouw manier zijn!
  • Positieve stemming. Als laatste kun je door te lunchwandelen vitamine D opdoen en dit heeft een positieve invloed op je stemming. Vooral tijdens donkere dagen hebben we veel behoefte aan vitamine D, omdat zonlicht schaars is. Verder is het tijdstip van de lunch om te gaan wandelen en vitamine D op te doen, omdat de kracht van de zon tussen 12 en 2 uur het sterkste is. Hierdoor zal je veel vitamines opdoen en kan je stemming verbeteren.

Hoe kan de werkgever een lunchwandeling stimuleren?

Werkgevers kunnen medewerkers ook helpen om het lunchwandelen zo leuk en makkelijk mogelijk te maken. Veel werkgevers willen hier ook bij helpen, want je hebt vitale medewerkers nodig in je bedrijf om het beste resultaat te behalen. Werkgevers kunnen bijvoorbeeld helpen door wandelroutes rondom het kantoor uit te stippelen en intern te verspreiden. Op deze manier kunnen medewerkers een leuke route volgen en de omgeving van kantoor beter leren kennen. Verder kunnen werkgevers ook helpen door handige en gezonde lunchpakketten te verkopen voor tijdens het lunchwandelen. Hierdoor nemen medewerkers makkelijk hun lunch mee naar buiten voor het wandelen en kunnen ze genieten van een gezonde maaltijd!