Algemeen

Hoe maak je kerst op je werk een succes? Lees hier de 5 tips!

De gezellige feestdagen komen er weer aan! Dé tijd van het jaar is aangebroken waarin iedereen vaak het liefst bij vrienden en/of familie wil zijn, maar het werk gaat nog even door. Wat kan je doen om die kerstsfeer ook op je werk te voelen?

Lees hieronder de tips!

Kerst-werk

1. Zorg voor gezellige kerstversiering

Een gezellig versierd kantoor kan al snel zorgen voor een gezelligere en fijne werkplek. Het kantoor kan al meer in de kerstsfeer komen door het ophangen van kleine lampenkettingen en andere gezellige kerstversiering. Wat ook helpt om het gezelliger te maken is om overdag een paar kaarsjes aan te steken! Dit gebeurt normaal niet snel op kantoor waardoor je sneller de kerstsfeer op kantoor voelt. Check wel even of dit mogelijk is met de gevoeligheid van de brandmelders in jullie kantoor!

2. Organiseer met je collega’s een kerstontbijt

Plan met je collega’s een kerstontbijt waarbij iedereen iets lekkers meeneemt. Door het toevoegen van gezondere gerechten aan het kerstontbijt behoud je je energie gedurende de dag. Met gezondere gerechten bedoelen we niet dat je perfect gezond moet gaan eten, maar dat elke kleine gezonde verandering al een verschil maakt op hoe fit je je voelt!
Tip! Dit kan ook in de vorm van een lopend buffet, zodat elke collega zelf kan kiezen hoe lang hij/zij blijft.

3. Introduceer muziek op het werk

Muziek kan een hele grote bijdrage zijn voor een gezelligere sfeer. Tijdens de kouder wordende dagen een zacht passend muziekje op de achtergrond afspelen kan een hoop doen voor de werksfeer. Ook ga je je door muziek onbewust meer ontspannen voelen en kan je er vrolijker van worden! Dus stel een leuke playlist samen met je collega’s of zet de Top 2000 aan. Geen radio op het werk? Neem dan bijvoorbeeld een bluetooth of wifi speaker mee!

4. Verras je collega met een compliment

Door je collega te verrassen met een compliment wordt niet alleen de werksfeer beter, maar je zorgt die dag ook voor een glimlach op het gezicht van jouw collega! Wanneer je lacht maak je gelukshormonen aan. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat mensen die veel lachen minder vaak ziek zijn en dat lachen een boost geeft aan je immuunsysteem. Zo creëer je ook weer indirect positievere collega’s om je heen! Gebruik bijvoorbeeld gekleurde post-its en pennen en plak dit op de laptop/computer van je collega of op een complimentenmuur.

5. Speel een spel met je collega’s

Maak bijvoorbeeld tijdens de lunch even tijd voor een rondje 30 seconds. Of bedenk een leuke kerstquiz en gebruik hiervoor bijvoorbeeld Kahoot. Het team dat de meeste vragen goed heeft, wint bijvoorbeeld een mooi kerstpakket of wordt de kersttopper van het jaar! Dit is goed voor de onderlinge sfeer en samenwerking.
Tip! Kom in beweging en speel twister!

Namens het gehele team van EnergyPlatform wensen wij je een fijne kerst!

De komende maanden zal ik als stagiair het team versterken door mij bezig te houden met sales en marketing.
Sophie Moll