Algemeen

Kerst op je werk!

Enkel een kerstboom in de hal en een kerstpakket als cadeau. Herken je dit? Dan besteed jouw bedrijf waarschijnlijk niet veel aandacht aan een van de mooiste tijden van het jaar! Dit verschilt natuurlijk per organisatie: de een viert het uitgebreid met zijn medewerkers en de ander doet dit wat minder. Wil je dat jouw bedrijf uitgebreider kerst gaat vieren en iedereen zo alvast warmdraait voor eerste kerstdag? Dan heb ik een paar tips en leuke ideeën voor je!

kerst

Ik wil een echte kerst!

Als je van de kerst binnen je bedrijf deze keer wel een gezellige tijd wil maken, dan moet je actie ondernemen! Iedereen houdt wel van een feestje of een borrel op de zaak. Samen lachen en even niet aan het werk denken is gewoon super gezellig. Neem het voortouw en organiseer zo’n feest. Heb je nou geen inspiratie, dan heb ik hier een paar suggesties voor je:

  • Organiseer een Kerstquizavond!
    Nodig je collega’s uit en laat ze groepen maken van hetzelfde aantal en laat ze een leuke groepsnaam verzinnen. Als organisator verzin je een leuke vragen over verschillende onderwerpen, bijvoorbeeld muziek, en laat je de groepen hun antwoorden opschrijven. De groep met de meeste goede antwoorden, wint. Zorg voor lekkere hapjes en drankjes en een avond vol gelach kan beginnen!
  • Organiseer een Culinair Kerstdiner!
    Nodig je collega’s uit en laat iedereen een zelfgemaakt gerecht meenemen. Verdeel iedereen onder de gangen: voor-, hoofd- en nagerecht. Zo heb je van alles wat. Zorg zelf voor lekker drinken bij het eten en een avond vol overheerlijk eten en gezelligheid staat te wachten!
  • Organiseer het Kerstcadeauspel!
    Nodig je collega’s uit en laat iedereen voor een bepaald bedrag grappige cadeaus kopen. Deze leg je in het midden en door het juiste cijfer te dobbelen, mag je een cadeau in het midden pakken. Geniet ondertussen van lekkere hapjes en drankjes en vergeet vooral niet de klassieke kerstliedjes op te zetten. Veel plezier!

Voel de kerst

In december versieren bijna alle Nederlanders hun huis. Naast kerstbomen worden de grappigste frutsels tevoorschijn gehaald die het huis simpelweg gezellig maken. Maar waarom gebeurt dit niet in sommige bedrijven? Door het tijdens de kerstperiode naast je eigen huis ook op je werk extra gezellig te maken, voel je op werk net zoveel de kerstsfeer als thuis! Naast de kerstboom kan je denken aan mooie verlichting op het kantoor, zelfgemaakte kersttukjes, slingers of zelfs nepsneeuw in de gang. Kortom, maak het gezellig!

Met deze tips en ideeën kan het een extra speciale kerst worden bij jou op kantoor.

Namens EnergyPlatform een fijne en plezierige kerst toegewenst en een gezond en nog vitaler 2018!

kerst
''Met mijn stage bij EnergyPlatform krijg ik alle kansen om mijzelf te ontwikkelen en zie ik in hoe belangrijk vitaliteit binnen een organisatie daadwerkelijk is.''
Mats Roos