Vitaliteit

Het geheim van een echt succesvol vitaliteitsprogramma

Vitaliteit! Het gaat er vandaag de dag steeds vaker over bij bedrijven, en terecht! De wereld verandert, de druk om te presteren wordt steeds groter, de vraag van de medewerkers verandert en we worden steeds ouder. 130 jaar oud zelfs binnen afzienbare tijd!
50% van de kinderen die op dit moment geboren worden, gaat de leeftijd van 100 bereiken.

Om de organisatie en de mensen binnen de organisatie wendbaar en flexibel te houden is het dan ook niet gek dat er steeds vaker wordt geïnvesteerd in vitaliteit. Echter zien wij het heel vaak strandden in wat losse initiatieven, waar weinig animo voor is. Ook niet gek als je bedenkt dat het vaak geïnitieerd wordt door een paar hele enthousiaste collega’s die dan met pijn en moeite een beetje budget weten los te peuteren bij de directie. Uiteindelijk worden er wat activiteiten aangeboden die gecommuniceerd worden via e-mail of het intranet en schrijft een klein aantal collega’s zich in… Na een paar maanden met wat kleine succesjes bloed het langzaam een beetje dood. De initiatiefnemers worden langzaam minder enthousiast maar blijven het toch proberen. Maar na een tijdje gooien ook zij zelfs het bijltje er bij neer…

Zonde zonde zonde! 80% van de medewerkers in Nederland wil meer aandacht voor vitaliteit! Deze mensen zijn het alleen allemaal niet gewend, weten soms zelf eigenlijk helemaal niet waar ze dan precies behoefte aan hebben en vinden het al helemaal raar om hier met collega’s over te praten. Laat staan samen een workshop te volgen!

Laten we het zo zeggen. Je kunt in iedere organisatie van vitaliteit een succes maken! Het zit in de aard van de mens om zich te verbeteren. Of je nou een young professional bent die nog een hele carrière voor zich heeft, of juist een oudere medewerker die binnen afzienbare tijd met pensioen gaat, iedereen wil verbeteren. Willen deze opa en oma’s nog buiten spelen met de kleinkinderen of zijn zij die opa en oma die op de bank liggen? Bijna iedereen heeft een reden om vitaal te zijn! Je moet alleen wel aan de juiste knoppen draaien!

Door campagne gericht te werken zorg je ervoor dat voordat een programma start de vraag al groter is dan het aanbod. Medewerkers moeten bij wijze van spreken in de rij staan om mee te kunnen doen. De prikkel om mee te doen, daarbij jezelf verbeteren, en met elkaar aan de slag gaan om het voor iedereen beter te maken, dat is waar het EnergyPlatform voor staat. Zeg nou zelf.. Als iedereen wat vitaler, energieke en positiever is, is het toch ook een stuk fijner om met elkaar samen te werken!

De methode bestaat uit een draagvlakperiode, ambassadeursfase, campagnefase, kick-off en het programma. Wil je hier meer over weten? Kom dan een keer op bezoek bij ons ‘NoLost Energy Experience Center’ in stadion de Galgenwaard in Utrecht. De koffie en smoothies staan klaar. Je kunt door onderstaande gegevens in te vullen een afspraak maken. We vertellen je heel graag onze ervaringen van de afgelopen 5,5 jaar en aan welke knoppen jij moet draaien om van vitaliteit echt een succes te maken dat bijdraagt aan de strategische bedrijfsdoelstellingen.

Mensen inspireren om meer te genieten van het leven. Voldoende energie hebben om een goede collega te zijn maar ook voldoende energie hebben om een leuke papa, mama of partner te zijn. Iets dat anno 2020 vaak onder druk staat. Mensen en bedrijven hiermee verder helpen is wat mij energie geeft!
Tijs Koedam