SAB Catering

SAB Catering heeft EnergyPlatform gevraagd om mee te helpen aan de wens om op termijn uit te groeien tot “de vitaalste cateraar van Nederland”. SAB is één van de grootste contractcateraars in Nederland en heeft als doel om met verrassende concepten mensen middels eten en drinken gelukkiger te maken. Een passie die al 60 jaar wordt uitgedragen, maar die door een veranderde mens, maatschappij en economie uitdagingen kent.

De uitdaging

Met de doelstelling van SAB Catering om uit te groeien tot “de vitaalste cateraar van Nederland” werd al snel de uitdaging in kaart gebracht: “zorgdragen voor de Wellbeing van onze eigen mensen”. 

De oplossing

Met deze uitdaging is EnergyPlatform aan de slag gegaan, waarbij het idee na een heldere analyse o.b.v. relevante data relatief snel is omgezet naar een concreet plan. Gezamenlijk kwamen we tot de conclusie dat het voor SAB belangrijk is om haar klanten mee te nemen in een beleving. Een beleving waarbij de behoeftes van de mens centraal staan en waar plek is om elkaar te ontmoeten, overleggen en ontspannen maar bovenal kunnen genieten en beleven wat SAB in haar bedrijfsrestaurants te bieden heeft. Om hierin te kunnen voorzien was het belangrijk dat de SAB-medewerkers centraal kwamen te staan, want die zorgen er tenslotte voor dat de beleving wordt overgebracht naar de klant.

De oplossing hierin was een gepersonaliseerde Academy waarbij de medewerkers en de core business centraal kwamen te staan. Door de inrichting van een interactief, gepersonaliseerd online platform zijn we momenteel in staat om kennis en ontwikkeling te bieden op het gebied van voeding en bewegen. Aanvullend op deze Academy bieden we een EnergyCoach met specifieke expertise op het gebied van voeding, leefstijl en mensen. Hiermee bieden we de gewenste online- en offline combinatie om zo persoonlijk, menselijk en schaalbaar invloed uit te oefenen op de Wellbeing van de SAB-medewerkers.

Het beoogde resultaat

De eerste resultaten zijn er waarbij mensen enthousiast en in teamverband elkaar mobiliseren en activeren om mee te werken aan een levensstijl die duurzaam is. De ontwikkelde Academy draagt daarmee zorg voor een Wellbeing formule die bestaat uit het efficiënt inzetten van de eigen mensen en middelen waarbij gebruik wordt gemaakt van specialistische en op maat gerichte kennis. Deze procesmatige en integrale aanpak zorgt ervoor dat mensen gefaciliteerd worden om stapsgewijs hun vaardigheden en kennis te ontwikkelen.

Met dit resultaat zien we niet alleen dat mensen een levensstijl aanmeten die ze gelukkiger maakt, maar dat deze upgrade in kwaliteit van leven ook leidt tot meer productiviteit en kwaliteit op de werkvloer. Kortom, gelukkig zijn op het werk is niet enkel iets persoonlijks, maar heeft ook economisch veel positieve uitkomsten voor SAB Catering.

Wil jij meer achtergrond informatie, feiten en cijfers over deze klantencase en/of wil je ook ontdekken hoe het EnergyPlatform jouw organisatie kan mobiliseren tot een energiek en future proof bedrijf neem dan contact met ons op.

Ik wil meer informatie