LINKIT

Als IT-sourcingsonderneming biedt LINKIT kennis van haar mensen aan klanten als het gaat om IT-vraagstukken. Het ondernemende karakter en de veelzijdigheid van IT-vraagstukken zorgt ervoor dat dagelijks diverse en complexe vraagstukken creatief dienen te worden opgelost door haar specialisten.

De uitdaging

LINKIT wil graag een werkgever zijn die mogelijkheden biedt aan haar medewerkers zodat ze ‘Wellbeing proof’ zijn. Niet alleen voor nu, maar ook voor in de toekomst. Wellbeing wordt vanuit LINKIT dan ook, in een veranderende tijd als deze, gezien als extra secundaire arbeidsvoorwaarden. Met deze faciliterende rol zocht LINKIT naar een Wellbeing partner die in staat was om een aanbod te bieden dat inspeelde op de wensen van hun IT-experts. Binding en behoud zijn hierin essentiële begrippen geweest. 

Onze aanpak

Doordat 80% van de medewerkers gedetacheerd is bij verschillende opdrachtgevers door het land was er behoefte aan een set van flexibele interventies, waarbij medewerkers de vrijheid kregen om met elkaar en/of op afstand aan de slag te gaan met Wellbeing vraagstukken. Op basis van relevante data en de inzet van een vitaliteitscan zijn er diverse thematieken afgestemd op verschillende Wellbeing profielen. Hierdoor waren we in staat om een generiek, maar toch persoonlijk aanbod te ontwikkelen.

 

Het resultaat

Alle Medewerkers zijn vanaf 2016 aangesloten aan het Wellbeing programma. Medewerkers kunnen zowel via een online vitaliteitsplatform als op de bedrijfslocatie deelnemen aan verschillende workshops en trainingen. Om de prestaties van haar experts duurzaam te ondersteunen hebben we het vitaliteitsprogramma vormgegeven zodat hun fysieke-, mentale- en emotionele energie & weerbaarheid werden verhoogd. Daarbij bood het de medewerkers de mogelijkheid om vooral meer balans te vinden tussen het presteren en herstellen van de werkzaamheden.

Onderstaand een aantal mooie resultaten:

  • 65% van de medewerkers nam deel aan een training of workshop
  • 75% van de medewerkers geeft aan het vitaliteitsprogramma aan te bevelen aan collega's
  • De medewerkers beoordeelden het programma gemiddeld met een 8

Uit de analyse van de effectmeting blijkt onder meer dat medewerkers…

  • meer rust ervaren
  • meer bewust bezig zijn met ontspanning
  • beter omgaan met stress
  • meer openstaan voor verbeteringen.
  • een hogere score gaven aan hun leefstijl. De leefstijl is verbeterd.

Wil jij meer achtergrond informatie, feiten en cijfers over deze klantencase en/of wil je ook ontdekken hoe het EnergyPlatform jouw organisatie kan mobiliseren tot een energiek en future proof bedrijf neem dan contact met ons op.

 

 

Ik wil meer informatie