Klant: Gemeente Leusden

Over Gemeente Leusden

De gemeente Leusden telt momenteel 175 medewerkers. Binnen de gemeente Leusden wil men inzetten op een stevige samenwerking met inwoners. Aandacht voor thema’s als zorg en duurzaamheid zijn onderdeel van het coalitieakkoord. Deze ambities zijn tevens vertaald naar de werkvloer, waar men aandacht heeft voor de duurzame inzetbaarheid van medewerkers.

De uitdaging

Binnen de gemeente Leusden is er de afgelopen jaren veel verandert. De hoeveelheid werk is toegenomen, mensen zijn output gestuurd gaan werken en werkplekken zijn volledig anders ingedeeld. Mede hierdoor is de werkdrukbeleving bij medewerkers toegenomen. Om die reden is EnergyPlatform gevraagd om medewerkers op een positieve manier te stimuleren om verandering te omarmen.

De oplossing

Allereerst is gekeken wat de specifieke knelpunten binnen de gemeente Leusden zijn ten aanzien van vitaliteit. Middels het uitzetten van de EnergyScan is er een uitgebreide data analyse uitgevoerd. Tevens is er een programma gelanceerd rondom vitaal leiderschap om management en directie bewust te maken van hun voorbeeldfunctie. Vervolgens zijn we in samenwerking met verschillende medewerkers aan de slag gegaan om een vitaliteitsprogramma op te zetten. Daarbij zijn de uitslagen van de EnergyScan leidend geweest in de opbouw van het programma.

Inmiddels is er een breed gedragen vitaliteitsprogramma gelanceerd met aandacht voor thema’s als:

  • leefstijl;
  • focus;
  • werkgeluk;
  • en mentale weerbaarheid.

Medewerkers hebben de beschikking over MyEnergyPlatform en kunnen zowel online als op de werkplek aan de slag met vitaliteitthema’s die voor hen interessant zijn.

Enthousiast geworden? Neem dan contact op of laat je gegevens achter om een afspraak te maken. Lekker verder lezen mag natuurlijk ook!

Contact opnemen Meer cases