Samenwerkingsorganisatie De Wolden-Hoogeveen

De samenwerkingsorganisatie de Wolden-Hoogeveen is een samenwerking tussen de gemeente Hoogeveen en De Wolden. Bij deze organisatie was er behoefte aan het integreren van alle bestaande initiatieven op het gebied van vitaliteit. Met deze vraag kwam de samenwerkingsorganisatie bij EnergyPlatform terecht.

De uitdaging

De uitdaging was om alles via een transparant en helder communicatiekanaal te laten verlopen waarbij mensen via één á twee handelingen het gewenste resultaat bereiken (zoals het inschrijven voor een training of het delen van nieuwsberichten). Aansluitend was er behoefte aan een professionele partner die bij kon dragen aan interventies aangaande vitaliteit.

De oplossing

Allereerst heeft EnergyPlatform een uitgebreide analyse uitgevoerd onder alle medewerkers door middel van een vitaliteitscan. Vervolgens heeft EnergyPlatform samen met medewerkers van de gemeente een implementatieplan opgesteld om het programma uit te kunnen rollen. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in de inrichting van een integraal vitaliteitsplatform, zodat medewerkers binnen de gemeente op een eenvoudige en zelfstandige manier aan de slag konden met de voor hun belangrijke thema's. Het zelfstandig organiseren van activiteiten, trainingen en workshops maakt het mogelijk om dit vitaliteitsprogramma tot een succes te maken. 

De resultaten

Uit een recent medewerkersonderzoek van Samenwerkingsorganisatie De Wolden-Hoogeveen blijkt dat de gemeente van alle ondervraagde thema's het hoogst scoort op vitaliteit. De eerste resultaten spreken daarbij tot de verbeelding:

  • 80% van de workshops waren volgeboekt
  • MyEnergyPlatform wordt dagelijks bezocht door medewerkers.
  • 68% van de medewerkers geeft aan dat zij het vitaliteitsprogramma zouden aanbevelen bij collega’s
  • 73 % van de medewerkers wil een vervolg geven aan de workshops die zij hebben gevolgd

Het vitaliteitsprogramma en het daaraan verbonden vitaliteitsplatform worden bovenal als zeer positief ervaren door de medewerkers. 

Wil jij meer achtergrond informatie, feiten en cijfers over deze klantencase en/of wil je ook ontdekken hoe het EnergyPlatform jouw organisatie kan mobiliseren tot een energiek en future proof bedrijf neem dan contact met ons op.

Ik wil meer informatie