Klant: Gemeente Amersfoort

Over de Gemeente Amersfoort

De gemeente Amersfoort telt 1400 Medewerkers. Amersfoort is een stad die snel beweegt, vol innovaties en duurzame initiatieven. Dit vertaalt zich ook naar binnen. De gemeente Amersfoort wil een frisse, energieke uitstraling hebben.

De uitdaging

Binnen de gemeente Amersfoort heeft de coronapandemie een aantal vitaliteitsuitdagingen onder een vergrootglas gelegd. Als gevolg van het vele thuiswerken werden er steeds meer uitdagingen en knelpunten gesignaleerd op het gebied van werkstress, leefstijl, energie en productiviteit. Dit was de aanleiding voor de gemeente Amersfoort om de samenwerking met EnergyPlatform op te starten.

De oplossing

De gemeente Amersfoort heeft gekozen voor een praktische aanpak. Eerst doen en ervaren, daarna bijsturen en plannen maken. De gemeente Amersfoort koos voor het vitaliteitsprogramma de "vitaliteitsmaand" Medewerkers van de gemeente Amersfoort konden gedurende een maand deelnemen aan verschillende themaweken waarin zij aandacht konden besteden aan focus, leefstijl, gedragsverandering en effectief samenwerken op afstand. Nadat medewerkers bekend waren met één van de vitaliteitsprogramma’s van EnergyPlatform is er besloten om een langdurige samenwerking aan te gaan. De gemeente Amersfoort is onlangs gestart met het vitaliteitsprogramma "Vitaliteitsjaar." EnergyPlatform heeft een uitgebreide vitaliteitscampagne gelanceerd en medewerkers kunnen binnen het vitaliteitsprogramma kiezen uit een breed aanbod aan live webinars, learnings en challenges. Via MyEnergyPlatform worden alle activiteiten centraal aangeboden. Daarnaast vult de gemeente Amersfoort het aanbod van EnergyPlatform aan met eigen initiatieven. Om de resultaten van het vitaliteitsprogramma doorlopend in kaart te brengen wordt er gebruik gemaakt van een EnergyScan.

 

''EnergyPlatform kan onze strategische doelstellingen omzetten naar actie en resultaat" - Aline Wolswinkel

Enthousiast geworden? Neem dan contact op of laat je gegevens achter om een afspraak te maken. Lekker verder lezen mag natuurlijk ook!

Contact opnemen Meer cases