Klant: Ministerie van Defensie

Over Defensie

Binnen defensie is de beweging Boost-X ontstaan. Boost-X is ontstaan om bemanningen van een onderzeeboot optimaal te laten presteren. Momenteel wordt deze beweging binnen verschillende onderdelen van defensie voortgezet.

De uitdaging

Binnen de verschillende eenheden van defensie zijn de vraagstukken rondom vitaliteit divers. Onderstaand een kijkje in de keuken van twee verschillende eenheden. Helaas mogen we over drie andere eenheden waar we voor werken niets publiceren in verband met de staatsveiligheid.

Koninklijke Marine

Zo was de vraag bij de Marine hoe zij hun bemanning fit en vitaal aan boord kunnen houden. De bewegingsvrijheid van de bemanning aan boord van een fregat is beperkt. Bovendien was het voedingsaanbod niet toereikend ten opzichte van de voedingsbehoefte van de bemanning.

Koninklijke Marechaussee

Bij de Koninklijke Marechaussee lag de uitdaging onder meer in de herstelbehoefte. Tijdens een werkdag op Schiphol zijn de marechaussee medewerkers gefocust en alert. Om deze spanningspiek te doorbreken, is ontspanning gedurende de werkdag een belangrijke voorwaarde om het werk goed uit te kunnen voeren.

De oplossing 

Koninklijke Marine

Bij de Marine zijn we een analyse gestart om te bepalen waar de leefstijlbehoefte van de bemanning lag. Aan de hand daarvan zijn er verschillende interventies uitgerold om medewerkers bewust te maken van een gezonde leefstijl en mee te laten denken over oplossingen op dit vlak. De voorlichting rondom gezonde voeding is structureel aangepakt, zodat de bemanning betere voedingskeuzes kan maken. Daarnaast is het voedingsaanbod aan boord in samenwerking met de centrale inkoop en koks wellbeing proof gemaakt.

Koninklijke Marechaussee

Allereerst is er een campagne gelanceerd op Schiphol, waarbij de Marechaussee medewerkers zijn geactiveerd om aan de slag te gaan vitaliteit. Vervolgens is er binnen de Marechaussee aandacht gegeven aan de wijze waarop je elkaar kunt steunen binnen je team. Onderlinge samenwerking, communicatie en aandacht voor elkaars energiebehoefte zijn behandeld in verschillende teamtrainingen die op maat zijn ontwikkeld voor deze eenheid.

''Wat ik waardeer aan de samenwerking met EnergyPlatform, is het onvoorwaardelijke enthousiasme dat het bedrijf uitstraalt. Het komt terug in de op maat gemaakte workshops en het is aanstekelijk! De oprechte interesse in onze 24/7 bedrijfsvoering heeft gezorgd voor een gezamenlijk en realistisch doel. De behoeftestelling vanuit de EnergyScan en de daarop voortbordurende, vindingrijke interventies hebben ons geholpen bij een beginnende cultuurverandering.'' - Hilde van Zundert

Enthousiast geworden? Neem dan contact op of laat je gegevens achter om een afspraak te maken. Lekker verder lezen mag natuurlijk ook!

Contact opnemen Meer cases